Kılıçdaroğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı'na istifa çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM- Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Toroslardan gelen yörük kadınlarına şükran borçluyum. Mustafa Kemal der ki Toroslarda bir çadırda duman tütüyorsa, ülkenin geleceğinden kimsenin endişesi olmasın. Sizler hayatın her alanında mücadele ediyorsunuz kadın-erkek olarak. Yörük kültüründe kadınların ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum.

Bizi dinleyen herkese selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. 81 milyon vatandaşımıza en içten dileklerimi sunuyorum. Bizim görevimiz 81 milyonu kucaklamak, bizim görevimiz kimliği, inancı ne olursa olsun 81 milyonu kucaklamaktır, onlara güzel bir gelecek hazırlamaktır.


Parası olanlar, siyasi arkası olanlar hapisanenin önünden bile geçmiyor, derhal takipsizlik kararı veriyor. Garipler içeride, fakir fukara içeride, akademisyen içeride. Diğerlerinin tamamı dışarıda, en son parası bol FETÖ'nün elebaşı biri vardı. Savcı takipsizlik kararı verdi. Niçin parası var, niçin dayısı var diye. Adaleti bunlar dağıtamazlar.

DİYANET'E TEPKİ

Mevcut diyanet işleri başkanı inanç ve siyaseti bir araya getiriyor. Bir vatan hainini gitti yerinde ziyaret etti, vatan haini! Diyanet işleri başkanlığı bizim en gözde kurumlarımızdan birisidir.

Bu Fesli Kadir, bir vatan haininin ötesinde biri. Erdoğan'ın akıl hocası, defalarca kendisi söylüyor zaten. Gidip Erdoğan'a düşüncelerimi aktarıyorum diyor. Büyük ortadoğu projesine taraftarım, ABD ne alacaksa alsın bana hilafeti versin diyor. Buna vatan haini denmezse ne denir?

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A 3 SORU

1-Cemal Kaşıkçı'nın katillerini neden serbest bıraktın? Hangi gerekçeyle serbest bıraktın? Kim sana talimat verdi?

2- 3 Ağustos 2018'de bir toplantı yapıp 100 günü açıkladılar, hiçbir emeklinin aylığı 1000 TL'nin altında olamayacak dediler, 100 gün geçti, neden verdiğiniz sözü tutmuyorsunuz? Emekliler size sesleniyorum, sizin sorununuzun takipçisi olacağım.

3-15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan yardım paraları nerede? Bu parayı naptınız?

Etiketler
Diyanet - Mısıroğlu ziyaret Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu