CHP’li Gümrükçü’den Çiğli için hedef

Çiğli Belediye Başkanı Aday Adayı Gümrükçü, "Muharrem İnce’nin aldığı yüzde 60’ı almalıyız."

CHP’li Gümrükçü’den Çiğli için hedef

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Gümrükçü, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için aday adayı olması sonrasında birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Aday gösterildiği ve başkan seçildiği takdirde Çiğli’de hayata geçireceği yenilik ve projelere dair bilgiler veren Gümrükçü, hazırlıkları çerçevesinde notlar aldığını belirtti. İlçedeki tüm kesimlerle temasta bulunan Gümrükçü, ‘Kara kaplı kitabım dolu. Şu an dersime çalışıyorum’ mesajını verdi.

ŞARTLAR BİZİ MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞINA DEĞİL BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINA GETİRDİ!
Gümrükçü konuşmasına 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ve sonrasında parti içinde yaşanan sürece değinerek başladı. Gümrükçü ayrıca milletvekilliğini değil de belediye başkanlığı için yarışa girmesinin sebeplerini sıraladı. Gümrükçü, “24 Haziran Türkiye’nin en önemli seçimlerinden biri oldu. Baskın değil adeta acil bir seçim yaşanmıştı. Partimizde arkadaşlarımız içinden milletvekili adaylığı için arayış olmuştu. Çiğli İlçe Örgütü’nün o süreçte boş bırakılmasını ve adaylığın doğru olmayacağını düşündük. Örgütümüzle karar verdik. Çiğli’de güzel bir süreç yaşattık. 10’un üzerinde seçim ofisi açtık. Çok yüksek oy aldık. Şartlar bu noktada bizi belediye başkan aday adaylığına getirdi. Siyasete yeni yüzlerin gelmesi ve gençleşmesi noktasında ve faydalı oluruz düşüncesiyle yola çıktık” dedi.

ÇİĞLİ İÇİN BAŞVURDUM AMA GENEL MERKEZ NEREDE GÖSTERİRSE SAVAŞIRIM!


İsminin Çiğli’nin yanında Bergama, Foça, Karşıyaka gibi ilçelerle de anılıyor olmasını değerlendiren Gümrükçü, “İsmimin birkaç ilçe için konuşulması benim için onur verici. Buy siyasette başarı yarattığımız anlamına geliyor. İzmir’in başka kısımlarında da partililerimizin ‘Utku Gümrükçü başkanımız olsun’ demeleri arkadaşlarımızla ürettiğimiz siyasetin başarısını gösterir. Bergamalı olduğum için orasıyla anılıyor olması normal ama Foça’yı çok anlayamadım açıkçası… Ayrıca metropolde birkaç ilçe daha var. Bu benim için gurur. Dosyaya da Çiğli diye yazdım yanlış anlaşılma olmasın diye. Ama genel merkezin bana mesela, ‘Yozgat ya da Anadolu’nun şurasında, herhangi bir yerde sana ihtiyaç var. Yüzde 1 bile olsa artırabilirsin’ derse ben savaşırım. 20 yıldır Çiğli’de oturuyorum. 20 yıldır partiliyim. İlk defa aday adayıyım. Biraz da tecrübesizim. Ama yoğunluğu görüyorum. Böyle bir sempati yaratmak güzel. Tercih edilirim edilmem ama Utku Gümrükçü olarak siyaset yapmaya, CHP ilkelerine sahip çıkarak mücadele etmeye devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

ÖRGÜTLÜ SİYASETE İNANIYORUM

Gümrükçü öte yandan, “Bergama, Foça basında yazıldı. Karşıyaka deniyor, Bayraklı deniyor. Bu bizim yaptığımız bir şey değil. Foça’yı tam anlamlandıramadım, açık söyleyeyim. Ama Bergama’dakini anlayabilirim. Kalktı gitti, üniversiteyi kazandı, gelsin hizmet versin demeleri biraz daha makul. Sosyal medyada bir paylaşım yaptım. ‘Seni Seferihisar’da başkan olarak görmek istiyoruz’ diye bir yorum geldi. Arkadaşlarımız sağ olsun. Partide almadığım görev kalmadı. İl başkanı olmamıştım, aday oldum. Onu da şimdi Deniz arkadaşımız layıkıyla yürütüyor. Ben siyasetten ne alacağım değil topluma ne vereceğim anlayışının karşılığıdır bu sevgi. Genç yaşımızdan beri bu işin içindeyiz. Sadece Çiğli ve İzmir’de kalmayıp Türkiye’nin çeşitli illerinde üniversite çağımda ilişki kurmuş birisiyim. Sadece CHP içinde kalmadım. Sokaktaydım, STK’larla ilişki içindeyim. Örgütlü siyasete inanıyorum” diye konuştu.

YARALARI SARDIK, VAKİT KAYBETTİK, KEŞKE BU SÜRECİ YAŞAMASAYDIK!


24 Haziran sürecinde değişim talebiyle başlayan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da öncülük ettiği imza hareketine destek vermeyen ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında duran Gümrükçü, o dönemde yaptığı, ‘Genel başkan tartışması yoktur’ açıklaması için, “Biz bu açıklamayı kimseyle karşı karşıya gelmek için yapmadık. CHP’nin içinde bulunduğu durumu geleceğe dair aldığımız kararı değerlendirdik. Mahalle delegelerine kadar örgütümüzde tartışmıştık. Amacımız Aziz Bey ile karşı karşıya gelmek ya da Muharrem Bey’i eleştirmek değildi. Geldiğimiz noktada haklı çıktık. Partide karşı karşıya genleler oldu. Bir kısım seçmeni kırdık. Oy vermeme eğilimi gelişti. Parti birliği bütünlüğü sağlansaydı bu tartışma yerine yerel seçimlerde yapılması gerekenler noktasında tartışma yapılsaydı CHP bu süreçten daha karlı çıkardı. Tartışma kapatıldı, yaralarımızı sarmış durumdayız. Yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Vakit kaybettik. Keşke bu süreci yaşamasaydık” ifadelerini kullandı.

PARTİ İÇİ YARIŞ YOLDAŞLIK HUKUKU İÇİNDE OLMALIDIR


Parti içi yarışa dair konuşan Gümrükçü, “Biz birbirimizin rakibi değiliz. CHP’liler elbette hizmet anlamında birbirleriyle yarışabilir. Ama bunun yoldaşlık hukukunun içinde olması gerekir. Bir noktadan sonra düşmanlığa, o olursa başka partiden aday olurum denmemesi gerekir. 2014 yılında elbette yanlış tercihlerin payı vardır ama CHP’den ayrılıp başka partiden aday olanların payı da yüzde 100 vardır. Utku Gümrükçü mü CHP mi büyük? Herkesin kendisine bunu sorması lazım! CHP tüm üyelerinden büyüktür. Sizin hizmet noktasında kendinizi tartmanız gerekir. Partiye geldiniz 3 ayda bir başkan ya da vekil olabilirim dememek gerekir. Başka partilerde olabilir ama CHP’de çok kısmi olur. Ben toplumun bir değeriyim demek yanlışa sürükleyebilir. Altı ilkenin herkes tarafından içselleştirilmesi lazım” dedi.

KIRILDIM, HAKSIZ İTHAMLA KARŞILAŞTIM AMA PARTİME KÜSMEDİM


Partide zaman zaman yapılan yanlışlara değinen ve ‘Partide kırgınlık yaşadınız mı?’ sorusunu yanıtlayan Gümrükçü, “Belediyecilik örneğine baktığımızda Utku Gümrükçü modeli diye bir şey olmaz. CHP belediyeciliği ve Çiğli örneği olur. Kırgınlık defalarca yaşadım. Hakkım yendi, disipline verildim, haksız ithamla karşılaştım ama partime küsmedim. Partide bir ideoloji eksikliği var. Ben duygusu biz duygusunun önüne geçiyor. CHP yerine kendi ticari çıkarlarını öne koyan insanlar maalesef oluşuyor. Belediyecilikte de CHP anlayışı değil ben böyle yönetirim deniyor” açıklamasını yaptı.

AZİZ BAŞKAN’IN KOLTUĞUNA GÖZ DİKMEYELİM


İzleyicilerden gelen, ‘Büyükşehir Belediyesi’ne de yakışır’, ‘Nerede aday olsa arada kazanır’ gibi yorumların ardından konuşan Gümrükçü esprili bir dille, “Ben Çiğli aday adayıyım. Aziz Başkan’ın koltuğuna da göz dikmeyelim” dedi.

CHP AZİZ BEY’İ KAYBETMEYECEKTİR


Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de kamuoyuna açıkladığı aday olmama kararına dair konuşan Gümrükçü, “Kendisi İzmir’e emek vermiş, İzmir’in yetiştirdiği önemli değerlerdendir. CHP içindeki varlığını sürdürecektir. Başkanlığı bırakması siyaseti bırakması anlamına gelmez. Kendisi 3 dönemi bıraktım yeni bir heyecan yaratmak lazım diyor. Bu davranış tüm siyasetçilerin örnek alması gereken bir noktadır. Aziz Başkan’ı kutluyorum. Böyle bir karar vermesi çok önemli. Siyasetin güncellenmesi ve değişmesi anlamında çok önemlidir. Başka bir alanda siyaset yapacağından da eminim. CHP Aziz Bey’i kaybetmeyecektir. Gördüğü ilgi, benim birebir gözlemediğim bir şeydir. Kırsalda sempatisi var. Çiftçiye verdiği desteklerden dolayı Aziz Bey İzmir halkı gözünde yüceldi. Elbette eksikleri yanlışları vardır. Herkesin de hem artısı hem eksisi vardır” ifadelerini kullandı.

ÇİĞLİ’DE DEĞİŞİMİ YÖNETMEK LAZIM!


Çiğli’nin yakın tarihinden örnekler sunan Gümrükçü, “Biz 1999 yılında Çiğli’yi kazandık. 20 yıldır CHP Çiğli’yi yönetiyor. 18 bin olan oyumuz, 78 bine çıktı. Yüzde 30’lardan yüzde 60’lara varan bir oy artışı oldu. Çiğli cumhuriyeti ve CHP’yi seviyor. Bu artık gördüğümüz bir şey. Hasan Başkan ile 3-4 yıl içe başkanı olarak çalıştım. Kendisi enerjik, heyecanlı bir şeyler yapma azminde olan birisi. Son süreçte işçilerin alacaklarını tamamıyla ödeyen, iş barışı sağlayan biridir. Kendisine teşekkür ediyoruz. Çiğli’nin nüfusu 195 bine çıktı. Hızla büyüyor. Çiğli’nin ekonomisi belediyeye endekslenmiş bir noktaya taşındı. Ulaşım sıkıntımız var. Priştina İZBAN’ı yer üstünden geçirdi. Ortadan ikiye bölünmüş bir kentle karşı karşıyayız. Kentin çöpü bizim ilçemizde toplanmış durumda. Birçok sorunu var. Mevcut belediye kararından dolayı hizmet noktasında sıkıntılar var. Başkanımızı eleştirmek için söylemiyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 100 bu işe dahil olması lazım. Sorunlar sadece Çiğli Belediyesi’nin çözebileceği sorunlar değil. Çiğli’nin bir lobisi, STK yapılanması yok. Vatandaş çöpün kaldırılmasını, İZBAN’ın yer altına alınmasını yüksek sesle dile getirir talep ederse siyasetçi de bunu yapar. Ben ilçe başkanıyken diğer siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla bir araya geldik. ‘Çiğli’nin sorunlarını konuşalım. Belediye ve Büyükşehir’den kaynaklanıyorsa biz ilgilenelim, Ankara’dan ise siz ilgilenin. Çiğli’nin lobisini güçlendirelim’ dedik. Bu değişimi yönetmek lazım… Çiğli’de çok güzel işler yapılabilir. Çiğli neden İzmir’in açık hava müzesi olmasın? Belediyecilik farklı bir olay” dedi.

BENİM KARA KAPLI KİTABIM DOLDU!


Gümrükçü çalışmalarını aktarırken diğer aday adaylarına da mesajlar verdi. Gümrükçü, “Aday adaylarının bakması gerekenler var. Çalışmalarını ortaya koymaları lazım… İyi düşünmeleri gerekir. Aday adaylarının mahalle bazlı odak toplantılar yapması lazım. Aziz Başkan’ın İzmir modeli dediği şey çok hacimli. Ona bakmaları lazım. Benim kara kaplı kitabım doldu. Yapmak istediklerim var. Amacım, Çiğli’nin nasıl değiştiğini görmek ve onu yönetmek. Biz arkadaşlarımızla bunu yaparız. Görev verilirse Çiğli’yi ve CHP’yi en iyi şekilde temsil ederiz” diye konuştu.

SEÇİMİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN İKİNCİ TURUNA ÇEVİRMELİYİZ VE İNCE’NİN ALDIĞI YÜZDE 60’I ALMALIYIZ!

Seçimlere dair iddialı konuşan Gümrükçü öngörüsünü paylaşırken, “Çiğli’nin oylarını yüzde 52 bandına getirdik. Önümüzde başka bir hedef var. Seçimi kazanıyorum demek yetmez. Muharrem İnce’nin aldığı bir yüzde 60 oy var. Bu şartlar altında CHP’nin yapması gereken, yerel seçimleri cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna çevirmesi gerekir. İktidar ve muhalefet bloğunun adayının yarıştığı bir atmosfer olması gerekir. Bunu yapmak için parti militanı diyebileceğimiz cumhuriyetçi arkadaşlarla yürümemiz lazım. Çiğli’deki hedef İnce’nin aldığı oy yüzde 60 ise onu da alırız. Ama üzerine de çıkabiliriz” dedi.

VEFA İSTANBUL’DA BİR SEMT ADI DEĞİLDİR!


‘Başkan olduğunuz takdirde vefa duygusunu taşıyacak mısınız?’ sorunu da cevaplandıran Gümrükçü, “Partiye, topluma hizmet etmiş kim varsa ve bu sizin yoldaşınızsa onun hakkını yemek CHP’lilikle bağdaşmaz. Vefa İstanbul’da bir semt adı değildir. Siyasette vefa önemlidir. Bir insandan faydalanabilirsiniz. Onu bir yere geldiğinizde unutursanız o siyaset olmaz. Kazanmak değil kaybetmek üzerine siyaset yapılması gerekir. Vefasız olmamak lazım! Size hizmet eden kim varsa hangi, görüşten olursa olsun ona sahip çıkmak gerekir” açıklamasını yaptı.

Etiketler
Muharrem İnce