CHP ve İYİ Parti'den 'temkinli ittifak'

CHP ile İYİ Parti arasında kurulması beklenen yerelde ittifak için liderler sonrası ilk görüşme gerçekleşti, ‘alanda uzlaşı’ konuşuldu.

CHP ve İYİ Parti'den 'temkinli ittifak'

Selda Güneysu/ Cumhuriyet -CHP ve İYİ Parti arasında kurulması beklenen “yerelde ittifak” için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından partiler arası ilk görüşme gerçekleşti.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasındaki görüşmede, “iki parti arasında bir ittifak olması halinde alanda uzlaşının nasıl olacağı” gündeme geldi.

İYİ Parti’nin “Antalya, Mersin ve Manisa’da MHP ve AKP’ye karşı CHP’den ‘hamle’ beklediği” dile getirilirken, CHP kanadının da üç büyük ilde iddiası olduğu biliniyor. Bu nedenle CHP kanadı, 24 Haziran’dan farklı olarak, İYİ Parti ile ittifakta “temkinli adım atmak” istiyor.

Taban incelenecek

Edinilen bilgiye göre, iki partili arasındaki görüşmede, “parti tabanlarının ittifaka nasıl bakacağı, bu ittifakın iki partiye ne kazandırıp ne kaybettireceği” üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Ankara'da Mansur Yavaş'tan vazgeçilebilir

Ankara’da, her iki parti de Mansur Yavaş’ın adaylığını gündeme getirmişti. Ancak Yavaş’ın “Ankara rozetsiz yönetilmeli” çıkışıyla her iki partinin de Ankara özelinde başka adaylara yönelme ihtimali olduğu belirtilirken, İstanbul’da ise CHP’nin ittifakta “elinin daha güçlü olacağı” belirtiliyor. Bu nedenle İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda “CHP’yi destekleyebileceği” ifade ediliyor.

İki partinin olası ittifakında, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere, Adana, Mersin, Antalya, Manisa, Bursa, Denizli, Ordu, Samsun, Eskişehir ve Aydın’da da “taban yoklaması yapacağı, tabanın bu illerde ittifaka eğiliminin ölçüleceği” ifade ediliyor.

Etiketler
İYİ Parti