CHP'li Durmaz atama bekleyen mühendisleri Meclis'e taşıdı

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, atama bekleyen mühendisleri Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Durmaz atama bekleyen mühendisleri Meclis'e taşıdı

- TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz Tarım ve Orman Bakanına atama bekleyen, veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve su ürünleri mühendislerini sordu.

Durmaz, soru önergesinde 2018 yılında verilen kadro sözlerini hatırlattı. "Sözler tutulacak mı? Üniversitelerden mezun olan binlerce genç işsizlikle mücadele ediyor, hakkı olan kadroları bekliyor. " dedi.

Durmaz'ın soruları şöyle;

1- Türkiye’de Gıda Tarım ve Hayvancılık alanında kaç fabrika ve işletme vardır? Mühendis ve Veteriner hekim çalıştıran işletmelerin personele ihtiyacı var mıdır?

2- Sayısı 150 bin civarında işsiz Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Su Ürünleri Mühendisleri için 2018 de verilen atama sözü tutulacak mıdır?

3- Devlet Personel Başkanlığında onay bekleyen 10551 kadro neden maliyeye gönderilmemiştir? Bu kadro ihtisası ne zaman yapılacaktır?

4- 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığına personel alımı için ayrılan bütçe oranı nedir? 2019 yılında toplam kaç atama yapılacaktır? Bu atamalar hangi meslek gruplarına, hangi sayıda yapılacaktır?

Etiketler
Tokat Milletvekili Kadim Durmaz