CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Atatürk anıtına yönelik saldırı sonrasındaki sarf ettiği sözlerine ilişkin açıklamada bulundu.

CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptığı açıklamada, “Ben kastımı aşan sözlerimden dolayı özür diliyorum. Trabzon ilimiz ve Trabzonlu kardeşlerimiz bizler için çok değerlidir." ifadelerini kullandı.

İlhami Özcan Aygun'un açıklamaları şöyle oldu:

"Kadir Mısıroğlu, “Türkiye keşke Yunan işgalinde kalsaydı” dediği için “Olsa olsa Rum çetelerinin çocuğu olabilir” demek istedim. Yoksa Trabzon’a, Trabzonlulara, bu kahraman insanlarımıza dair en küçük bir şey söylemedim. Sözlerime yeniden açıklama getirir, Trabzon’dan, Trabzonlu halkımızdan özür dilerim. Kastım asla Onlar değildir. Ben halkımıza zulmetmiş Pontus çetelerini ve onların işbirlikçileri ile bu zihniyeti savunan Kadir Mısıroğlu’nu kastettim.

Sözlerim çarpıtılmaktadır. Tekrar açıklama getiririm. Kadir Mısıroğlu’nun açıklamaları karşısında üç maymunu oynayanlar, benim sözlerimi çarpıtma yarışına girerek, Trabzonlu vatandaşlarımla şahsımı karşı karşıya getirmek istemektedir.Trabzon ilimiz ve Trabzonlu kardeşlerimiz bizler için çok değerlidir. Kurtuluş Savaşı sırasındaki kahramanlıkları hatıramızda canlıdır. Kurtuluş Savaşı veren Meclisimizde 11 Trabzon mebusumuz vardı.

Trabzon ve Trabzonluların Kurtuluş Savaşımızdaki kahramanlıkları hala hatıramızdadır. Bu nedenle Kahraman Trabzonluları kastetmem mümkün değildir. Ben kastımı aşan sözlerim nedeniyle özür diliyorum.Yunan işgalini savunacak kadar Türk kimliğine husumetini açık açık ortaya koyan Kadir Mısıroğlu’nun arkasında duranlar, hedef saptırmak için şahsımı hedef almaktadır! Eğer bir tepki gösterilecekse adresi bellidir!"

CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi - Resim : 1

CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi - Resim : 2

CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi - Resim : 3

CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi - Resim : 4

CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi - Resim : 5

CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi - Resim : 6

Etiketler
Tekirdağ Trabzon Lula Milletvekili