'CHP, seçime öz evlatlarıyla girmelidir'

CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü yerel seçime CHP'nin içinden yetişen isimlerle gidilmesi gerektiğini vurguladı.

'CHP, seçime öz evlatlarıyla girmelidir'

CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü CHP'nin seçimlere kendi içinden çıkan isimlerle girmesi gerektiğini vurguladı.

Toplumsal'dan Nihan Ertem'e konuşan Gümrükçü projelerini de açıkladı.

20 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirten Gümrükçü, "CHP, adaylarını toplumun geniş kesimlerinden oy alabilen ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı, belediye başkanı olduğunda da partili olduğunu unutmayacak ve hizmet üretecek arkadaşlardan tayin etmek durumundadır. CHP’nin bu seçimde en önemli hedefi, özellikle üç büyük kenti ve onun dışındaki büyükşehir belediyelerini kazanmak olmalıdır." dedi.

Gümrükçü, "CHP’nin kimliği belli insanlarla yola çıkması gerekiyor. Bu noktada CHP, muhafazakar adayları aday göstererek yaşadığı yenilgileri unutmamalıdır. Belediye seçimlerinde de CHP, öz evlatlarıyla seçime girmelidir. Seçimde başarılı olmanın bir şartı da budur." şeklinde konuştu.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü projelerine ilişkin bilgi de verdi. Gümrükçü şunları söyledi;

Çiğli’nin sorunları gerçekten çok büyük ve geçmişten gelip çözülmesi gereken sorunlardır. Çözümleri anlatması buraya sığmayabilir ama özetle söylemek gerekirse şöyledir: Çiğli’nin karışık bir demografik yapısı var. O yüzden ilk olarak, onları mutlu yaşayan bir kitle haline getirmek gerek. İkincisi bizim Çiğli’de bir kent kimliği oluşturmamız gerek. Bu noktada Çiğli’yi bir cazibe bölgesi haline getirip Karşıyaka’nın gölgesinden çıkarmamız gerekiyor. Üçüncüsü, ciddi ulaşım sorunlarıyla karşı karşıyayız ve nüfusu da otuz binlerden yüz doksan binlere çıkmış bir ilçedir. Dolayısıyla sürekli bir nüfus artışına (daha çok iç göçe bağlı) paralel olarak ulaşım sorunu yaşanıyor. Buna çözüm bulacağız. Son olarak da, mahalleler arasında gelişmişlik konusunda bir eşitsizlik var. Bizim bunu da gidermemiz gerekiyor. Ayrıca Çiğli’nin çöp sorununu da ortadan kaldırmalıyız.

Etiketler
Seçim Yerel Seçim