CHP'li Yılmaz: Ben Arapça ezan okunmasın demedim

"Ezan Türkçe okunsun" ifadesinin ardından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen CHP'li Öztürk Yılmaz'dan yeni açıklama geldi.

CHP'li Yılmaz: Ben Arapça ezan okunmasın demedim

Yılmaz, "Ben Arapça ezan okunmasın demedim. Biri derse ona ilk karşı çıkan ben olurum. Ama Türkçe ezan okunsun dedim. Dinle ilgili değil, dille ilgili bir çıkıştı” dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

Siyasetin gündeminde iki isim var.

Biri Türkçe ezan çıkışıyla gündeme gelen CHP’li Öztürk Yılmaz.

Diğeri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için muhalefetin gözdesi olan Mansur Yavaş.

Öztürk Yılmaz’la ilgili CHP’de çifte disiplin soruşturması sürüyor. Biri Türkçe ezan tartışmasıyla ilgili. Diğeri ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “İstifa etmiyorum, sıkıysa partiden at” çıkışıyla ilgili. Öztürk Yılmaz’ın Türkçe ezan çıkışını konuşmak üzere aradığımda Kılıçdaroğlu’nu hiç bu kadar sinirli görmemiştim. Daha ben sormadan takır takır konuşmaya başladı. “Arapça ezan İslam dinimizin bir değeridir. Dünyanın neresinde okunursa okunsun ezanın İslam’ın bir çağrısı olduğunu ifade eder ki dünyanın her yerinde de ezan Arapça okunur” dedi. Ben daha “CHP” demeden o, “CHP’li olan, CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır. Herkes istediği gibi hareket edemez. İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız” diyerek kapıyı gösterdi.

Kılıçdaroğlu’na meydan okumayı tercih eden Öztürk Yılmaz’ın jet hızıyla partiden ihraç edilmesi bekleniyor.

Öztürk Yılmaz’la konuştum. “CHP’den ihraç edilirse parti kuracak” söylentisini sordum. Cevap vermek istemedi. Ama “yok” da demedi. CHP tabanından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. “Telefonlarım susmuyor, odam dolup taşıyor” diye konuştu. “Ben Arapça ezan okunmasın demedim. Biri derse ona ilk karşı çıkan ben olurum. Ama Türkçe ezan okunsun dedim.

Dinle ilgili değil, dille ilgili bir çıkıştı” diye ilave etti. İzlenimimi sorarsanız, Öztürk Yılmaz siyasi literatürümüze Mümtaz Soysal’ın kazandırdığı şekliyle “vuruşarak çekiliyor”. CHP’den ihraç edildiğinde parti kurup yoluna devam edecek gibi görünüyor.

Etiketler
Türkçe ezan