BBP'de silahlar çekildi

Yakın döneme kadar Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Remzi Çayır'a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

BBP'de silahlar çekildi

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünden sonra açılan davanın görülmesi sırasında bir gerginlik yaşanmış, Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin üzerine yürümüş, “buradan kalkın” diye bağırarak salondan kovmuştu. Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırmış ve salonda gergin anlar yaşanmıştı. Bunun üzerine Mustafa Destici açıklama yaparak, “Utanmazca, hayâsızca, ahlaksızca büyük bir iftira atılıyor. Efendim neymiş, yok mahkemeden kovulmuşuz, yok yumruk yemişiz, bize yumruk atacak adam alnının ortasına mermiyi yer” demişti.

Konuyla ilgili olarak, yakın döneme kadar Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Remzi Çayır da Mustafa Destici tartışmalarına katılmıştı.

Çayır, konuyla ilgili olarak Mustafa Destici'ye seslenirken, "Ailenin ve tabanın söylediklerine kulak ver, onları iyi anla. İşi başka mecralara götürme. Bu parti Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinde yürür… Mustafa Destici Partisi olamaz. Tarih, sizi çok tuhaf betimleyecektir" demişti.

O SORUYU AKILLARA GETİRDİ

Remzi Çayır'a dün bir silahsaldırı girişiminde bulunuldu.
Çayır'ın silahlı saldırı teşebbüsüne uğramasından sonra ise, herkesin aklına mahkeme salonunda ve sonrasında yaşanan tartışmalar geldi. Saldırı girişiminin, yaşanan bu olaylardan sonra gelmesi dikkat çekti.

Odatv'ye konuşan Çayır, "Olay aydınlanana kadar bir şey söylersem ayıp olur"derken, başına gelen olayın ayrıntısını ise şöyle anlattı:

"İki kişiler bir tanesi silahlı, beni izliyorlar bürodan otoparka kadar. Otopark içerisinde bir şeyler yapmak istiyorlar. Ben tabii uyandım, İzlendiğimi ve arkamda olduklarını hissettim yani. Bir şeyler yapmak istediler ama neden tereddüt gösterdiler, neden sonunu getiremediler, onu bilmiyorum.

Arkada duran kişi silahlıydı. Ben de o arada arabanın arkasına saklandım. Arabaya bindiğimde arkadan koşmaya başladılar, 'dur' diye… Görüntülerde hepsi var. Emniyette de var otoparkın görüntüleri. Saldıranların da yüzü açık zaten.

Bu arada silahlı olan elini cebine atar gibi davrandı. Bir şey yapacaklardı orada, onları ne engelledi bilmiyorum ama, planlı gelmişler. Büronun önünde görüntülerini gördüm. Yan binadan kamera görüntülerine baktım, 2-3 saat büronun önünde bekliyorlar. Beni parka kadar takip etmişler, ben de parkta hissettim takip edildiğimi."

Etiketler
Destici Yazıcıoğlu Büyük Birlik Partisi Saldırı Silah