'Çapulcu muhtar' protokole alınmadı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okul açtığı mahallenin muhtarı dahil 5 muhtar törene alınmadı.

'Çapulcu muhtar' protokole alınmadı

Onur Şahin/CUMHURİYET- 'Çapulcu muhtar' lakaplı Atakent Mahalle Muhtarı Halime Totkanlı, Saray'a gitmediği için kendisine hakaret eden bir kişinin törene girmesine isyan etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile bugün İstanbul Küçükçekmece İlçesi'ne bağlı Atakent Mahallesi'nde Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde, Erdoğan'ın "Demokrasimizin temel taşı" olarak nitelediği muhtarlardan 5'i protokole alınmadı. Okulun girişinde durdurulan muhtarlar, listede isimleri olmadıkları gerekçesiyle içeri giremedi.

ERDOĞAN'I DİNLEMEDEN AYRILDILAR

'Çapulcu Muhtar ' lakaplı Atakent Mahalle Muhtarı Halime Totkanlı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Cumhurbaşkanı en büyük engelli okulunu açmak için mahallemize geliyor. Ben de cumartesi günü Kaymakamımızı aradım. Dedim ki "Sayın Kaymakamım, mahallemize Cumhurbaşkanı geliyor. Ben de devletin en küçük birimini temsil ediyorum. Muhtarlar aranmadı. Ben de mahalle muhtarı olarak protokolde yer almak istiyorum dedim. Daha sonra Milli Eğitim Şube Müdürü arayıp bizi arayıp davet etti. Biz de muhtarlar olarak toplanıp gittik. Set çekmişler. Okulun içine dahi giremedik. Kendimizi tanıttık. İçeri girmek istediğimizi belirttik. Kapıdaki görevli tarafından listede ismimiz olmadığı için içeri giremeyeceğimiz söylendi. Sonra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Nari'yi çağırdım. Dedi ki "Hayır giremezsiniz. Hiçbir şey yapamayız." Ben de kendisine, "Siz şaka mı yapıyorsunuz? Her halde bu bir espri. Şu an şoktayım. Ben mahalle muhtarıyım. Benim mahalleme Cumhurbaşkanı geliyor ve siz beni içeri almıyorsunuz. Gerçekten sizi kınıyorum çok ayıp" dedim. Sonra başka muhtarlar da içeri giremedi ve tepki gösterdi. Yaşananlar üzerine İstasyon Mahallesi Muhtarı Mustafa Dikel, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Mehmet Mutlu, Sultan Murat Mahallesi Muhtarı Faruk Demir, Gültepe Mahallesi Muhtarı Ümmügül Alış ile birlikte Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını dinlemeden alandan ayrıldık. Sonuçta bizler devletin en küçük birimini temsil ediyoruz."

'Çapulcu muhtar' protokole alınmadı - Resim : 1

'İSTANBUL'UN EN BÜYÜK MAHALLESİNİN MUHTARIYIM'

Yaşananları tuhaf bulduğunu belirten Totkanlı, "Cumhurbaşkanı muhtarları Ankara'ya davet ediyor. Görüşüyor onlarla. Diğer muhtarları hadi diyelim ki almadılar. Benim mahalleme geliyor Cumhurbaşkanı ve beni protokole almadılar. Burası İstanbul'un en büyük mahallesi. 64 bin seçmeni olan bir mahalle. Böyle bir şey olabilir mi? Bana çok saçma geldi" diye konuştu.

'BANA HAKARET EDEN KİŞİ TÖRENE GİRDİ'

Totkanlı, "Cumhurbaşkanı'nın Ankara'daki toplantısına, içeriği değişmediği müddetçe katılmayacağını" söylediği için kendisine ağza alınmayacak ifadelerle hakaret eden bir kişinin tören alanına rahatça girmesine isyan etti. 'Çapulcu muhtar' şunları söyledi: "Bana ve mahallemdeki kadınlara hakaret eden ve hakaret davası açıp kazandığım bir şahıs kart takmış boynuna ve okula rahatça girip çıkıyordu. Bu şahıs okula rahat rahat girip çıkarken ben mahalle muhtarı olarak okula giremedim" diye konuştu.

'MAHALLENİN SORUNLARINI ANLATACAKTIM'

"Bizler mahalleyi temsil eden insanlarız" diyen Totkanlı şöyle devam etti:

"Devletin başı buraya geliyor ise ben de devletin en küçük birimi olarak orada olmak isterdim. Çünkü en azından mahallem ile ilgili ulaşım sorunu var. İki kelime de olsa konuşma fırsatı yakalayabilirdim. Mahallemde uyuşturucu sorunu var. Mahallemde metruk binalar var. Harabe şeklinde TOKİ lisesi var. Buralarda uyuşturucu madde kullanılıyor. Mahalle sakinlerimiz bu binaların yıkılmasını istiyor. Bunları hiç olmazsa iki kelime söyleyip çözüme kavuşmasını isterdim. Maalesef içeri de alınmadık. Ben de konuşmayı dinlemeden çıktım."

'EN AZINDAN O MAHALLENİN MUHTARI PROTOKOLDE OLMALIYDI'

Gültepe Mahallesi Muhtarı Ümmügül Alış da davet edilmelerine rağmen içeri alınmadıklarını belirterek, "Biz görevimizi yaptık. Davet ettiler bizi fakat içeri alınmadık. Küçük bir protokol hazırlanmış. Bizi o zaman aramayacaklardı. En azından Atakent Mahallesi Muhtarı o protokolde olmalıydı. Bunu can-ı gönülden isterdim. Söyleyecek bir şey bulamıyorum" diye konuştu.

Etiketler
Okul Recep Tayyip Erdoğan