Donarak şehit olan askerler hakkında: 'Bay Kemal, sen şehadetten ne anlarsın?'

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

YSK takvimi yavaş yavaş oluşturmaya başladı. Yakında 31 Mart seçimleriyle ilgili adımlarımızı atmaya başlıyoruz.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Cumartesi günü İstanbul'da tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptık. Bu zirvede Suriye meselesinde gelinen yeri ve atılacak adımları konuştuk. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmelerle ağırlıklı olarak Kaşıkçı konusunu ele aldık. Onların şu ana kadar bilmedikleri bir çok konuyu da kendilerine ifade etme fırsatı buldum.

"ALMANLAR BİZİ KONUŞUYOR"

Dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havaalanı'nı hizmete açtık; biz Cumhuriyeti lafla değil icraatla kutluyoruz. Ve öyle bir kutlama ki günübirlik değil. İnşallah bu kutlama zaten devam edecek. "Burası 29 Ekim'in 95. yılında açılacaktır" denilecek. Cumhuriyet Bayramı'nın bu yılki resepsiyonunu da burada gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu. Bu nasıl bir anlayıştır? Bahane bulmak kolay tabi.

İşte Berlin Havalimanı orada, 2006'da temel attılar hala devam ediyorlar. Biz 42 ayda bitirdik. Bizi konuşuyorlar.

İSTANBUL HAVALİMANI'NIN YATIRIM BEDELİNİ AÇIKLADI

Havalimanı'nın toplam yatırım bedeli, 10 milyar 247 milyon Avro'dur. Sözleşme süresince devlete ödenecek kira 22 milyar 152 miyon Avro'dur. İstanbul Havalimanı vergiler hariç 32,4 milyar Avro'luk bir ekonomik büyüklük kazandırdı.

3-5 firma el ele verip, bir yerlere fırsat vermeden bu işi bitirdiler. Açılışı yapmak için firmaları çok zorladık. Sağ olsunlar onlar da gece gündüz çalışarak yetiştirdiler.

“GARDIROP ATATÜRKÇÜSÜ"

Zafer Bayramımızı Cumhuriyet Bayramımızı kendi tekellerine almak isteyen bir kesim var. Bu kesim ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine karşı çıkmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Bunlar Atatürk'ün ismini paralardan çıkarmadılar mı? Hadi bunu nereye koyacaksın Bay Kemal? Bir taraftan Atatürkçüyüm diyeceksin, diğer taraftan pulda, parada, sınıflardaki Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz. CHP'nin gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım; Cumhuriyet kavramını istismar ettikleri kadar icraat ortaya koysalardı Türkiye bambaşka bir yerde olurdu.

DONARAK ŞEHİT OLAN ASKERLER HAKKINDA AÇIKLAMA

Bay Kemal, benim dedem de Sarıkamış'ta donarak öldü. Şehadetin içinde donarak ölmek de var. Elbise falan bunları bana anlatma. Buradan rant elde etmeye çalışma.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Şehit