Akşener'den İnönü çıkışı: ABD'den hizmet madalyası alan Erdoğan necidir!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Nursima ÖZONUR/ANKARA, (DHA)- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu yoz ve ucube sistemi, Türkiye'ye dayatırken, ne diyorlardı? 'Ekonomi şaha kalkacak. Dünya kıskançlıktan çatlayacak. Türkiye öyle bir uçacak ki tutabilene aşk olsun.' Peki sonuç ne oldu? Dolar uçtu, enflasyon uçtu, faiz uçtu, işsizlik uçtu. Yağ, un, zeytin uçtu. Domates, yumurta, tuz uçtu. Sonunda da uçtu uçtu, papaz uçtu" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'deki partisinin grup toplantısında konuştu. Meral Akşener, ekonomideki gelişmelere değinerek, "Bunlar çarşıda, pazarda, markette, zabıtaya etiket kontrol ettiriyor. Böylece enflasyonla mücadele edeceklerini sanıyorlar. Söyler misiniz; bu durumda ne yapalım? Biz de geçiş ücreti düşsün diye, Erdoğan'ın, dolara endekslediği köprülere, tünellere, otoyollara zabıta mı gönderelim? Açıklanan planın özeti bu. Plan, enflasyonla değil, esnafla mücadele planı. Hükümet geçtiğimiz hafta üreticilere, iki ay sürecek yüzde 10 indirim çağrısı yaptı. Elbette dar gelirlinin cebinde kalacak her kuruş bizim için değerlidir ve destekleriz" dedi.

Ülkeyi düze çıkaracak kadrolara sahip olduklarını söyleyen Akşener, "Bu yoz ve ucube sistemi, Türkiye'ye dayatırken, ne diyorlardı? 'Ekonomi şaha kalkacak. Dünya kıskançlıktan çatlayacak. Türkiye öyle bir uçacak ki, tutabilene aşk olsun' Peki sonuç ne oldu: dolar uçtu, enflasyon uçtu, faiz uçtu, işsizlik uçtu. Yağ, un, zeytin uçtu. Domates, yumurta, tuz uçtu. Sonunda da uçtuuçtu, papaz uçtu" diye konuştu.

'AL PAPAZI, VER PAPAZI DİYORDUN. PAPAZI VERDİN, KİMİ ALDIN?'

Meral Akşener, rahip Brunson'ın serbest bırakılmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Konkordato nedir bilmezdik, iflasın öteki adıymış, sayesinde öğrendik. Zabıtayla ekonomi idaresi görmemiştik, sayesinde gördük. Papaz kaçtı lafını bilirdik de, uçtuğunu duymamıştık, sayesinde duyduk. Her şeyi yaşadık. Daha kötüsü ne olacak? Bizi rızıkla mı tehdit ediyorsun? İn demekle iniyorsa, işsizliği dövizi, faizleri indirin. Ha bir de o uçaklardan, arabalardan inin. Ama bakıyoruz ki pişkinlikte sınırları yok. Yine inkar edip 'Ajan demedim, Ajans dedim' diyecek. 'Casus demedim bir sus dedim' diyecek. 'Rahip demedim sahip dedim' diyecek. Ne diyordu: 'Bu fakir bu görevde olduğu sürece, o teröristi alamazsın' İçimizden sessizce, 'Atma Recep, din kardeşiyiz' dedik. Papaz uçtu, elbisesi kaldı. 12 Ekim'den günler önce, Amerika'da hazırlıklar yapıldı. Duruşma başlamadan, uçağı pist başına çekildi. Papazı verdin gitti. Ne aldın, kimi aldın? FÖTÖ'nün elebaşını alabildin mi? YPG'nin elindeki, Milli İstihbarat mensubu iki evladımızı al dedik, alabildin mi? El-alemin papazına sahip çıktığı gibi sen bu iki evladımıza sahip çıkmadın."

Meral Akşener, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaldırılması karşısında, tek söyleyebildiği şu oldu: Sessiz kalamayız. Hepsi bu. Sözcüsü de diyor ki; 'Suudi Arabistan'la ortak çalışacağız. 'Neyi çalışacaksın? Tilkiyi, kümese bekçi mi yapacaksın? Kilerdeki peynir için, fareye nöbet mi yazacaksın? Sicili Türk düşmanlığıyla dolu bir başkası da, ‘Bu konuda Suudi Arabistan'ı fazla suçlamayalım’ diyor. Sanırsın, gazeteci Kapalıçarşı'da kayboldu.. Bu insan Konsoloslukta kayboldu, konsoloslukta. Suudi Arabistan, hem insan hayatına hem de egemenlik haklarımıza, açıkça saldırmıştır. Suud, kutlu coğrafyada, emperyalizmin kuklası ve maşasıdır. Suud, Mısır'da darbe destekçisi, Türkiye'de 15 Temmuz alçaklığının şakşakçısıydı Suud, Suriye'de PKK'nın, yüz milyon dolarlık bağışçısıdır."

'ERDOĞAN'IN DA 3C'Sİ VAR: CHP-CHP-CHP'

Meral Akşener, İş Bankası tartışmalarını anımsatarak şunları söyledi:

"Erdoğan siyaseten iflas ettiği için, her müflis tacir gibi, eski defterleri karıştırıyor. İş Bankası'ndaki CHP hisselerini gündeme getirmesi de böyle bir girişimdir. Aralarındaki kavgaya biz girmeyelim. Ama şunu da söylemeden geçmeyelim; Erdoğan'ın derdi hazine değil. Ekonomi değil. Millet değil. Ona, ekonomik krizi gündemden düşürecek, bir sahte kriz lazım. AK Parti ile CHP'nin, birbirlerini döverek büyüttükleri bu oyunların, millete bir faydası yok.Salazar’ın 3 F si vardı: Futbol, festival, fiesta. Erdoğan'ın da 3C'si var: CHP-CHP-CHP."

-Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar vatandaşın cebini yakıyor. Faturalardaki yüksek artış, vatandaşı borç sarmalına sürüklüyor. Bu sıkıntılı dönemde yerli ve yabancıya güven sağlamak. Türkiye bunu hak etmiyor. Emekliye, sabit ücretliye zam yapın diyoruz, ses yok. Elektrik faturasından TRT payını kaldırın diyoruz, ses yok.

- Türkiye uzun zaman sonra ilk kez cari fazla verildi. Borazan medya "Yeni ekoniminin başarısı" diye haberler yaptı. El insaf eylül ayında açıklanan program nasıl oluyor da Ağustos'a etki ediyor.

_ E cahiller Türkiye'de cari açığın aniden cari fazlaya dönmesi ancak kriz dönemlerinde olur. Bu sonuç ancak kriz zamanlarında görülür. Bu sonuç artık mal alamıyoruz demektir, bu sonuç artık üretim yapamıyoruz demektir.

-Bir çuval un kaça para olmuş, Bir koli yumurta kaça? Onun umurunda değil. Gübreden mazottan, sütten, mamadan haberi yok

- Erdoğan'ı sadece anketler ilgilendiriyor ancak şimdi anketler hiç de hoşuna gitmiyor.

“KITLIKLA BAŞ BAŞA KALACAĞIZ”

“Her türlü felaketi seninle yaşadık. Daha kötüsü ne olabilir. Aklını başına devşir rızkı veren Allah’tır Allah. Damat ekonomik programdan sonra bir de enflasyonla mücadele planı açıkladı. Yeni bir internet sitemiz de oldu. Enflasyonu kimin hortlattığını öğrendik. Meğerse bunu yapan bakkalmış, marketmiş, esnafmış. Orada yazan bu. Bu Açıklanan enflasyonla değil, esnafla mücadele planı.Seçimlere yatırım yapmayı bırak memleketin geleceğine yatırım yap. Gittiğiniz yol yol değil. İndirimde baskı için valilere genelge yolluyorsun. Esnaf yeni ürün alamaz hale gelecek. Raflar boşalacak ve 40 yıl aradan sonra kıtlıkla baş başa kalacağız.İn demekle iniyorsa hadi bakalım işsizliği indirin, faizleri indirin. Bir de o uçaklardan, arabalardan inin.

AKP NE OLDUM DELİSİ OLMUŞ

-AKP ne oldum delisi olmuş. Kendisini iktidara taşıyanlara savaş açmıştır. Kameralar karşısında pazarcının başına çökenler bunu gösteriyor. Bir kez daha söylüyorum hırsızın, fırsatçın”ın, dolandırıcının cezasını kes ama esnaftan uzak dur. Asıl fırsatçı sensin Sayın Erdoğan.

SARAY KURULUNA ELEŞTİRİ

Saray’da yeni kurul oluşturuyor. Kim bunlar biri literatürde olmayan tanımlar üreten biri. Biri de jöleli bir arkadaş. Daha önce Telekom’un yönetimindeydi durum ortada. Orkestra şefi de damat, bakın bakalım buradan ne hayır çıkacak. Esnafları, odaları, vakıfları topla onlarla konuş onlara danış. Bu ülkeyi ancak bu ülkenin insanlarıyla çözebilirsin.”

“BİZDEN KURTULAMAYACAKSIN”

“Kusursuz zannettikleri planlarına milletin verdiği cevap bu salonda. ‘Size boyun eğmeyiz’ diyenlerin cevabı burada. Hizaya çekemeyeceksiniz, boykotlar bizi durduramayacak. Artık İYİ Parti var.Sarayın istediklerini değil 81 milyonun dertlerini konuşacağız. AKP ile CHP’nin halat çekme yarışına dönen seçim geleneğini boşuna çıkaracağız. Daha yeni başlıyoruz derken şak yapmıyorduk. Araştırmalar gösteriyor ki McKinsey, Doğu Türkistan gibi konularda İYİ Parti ne diyorsa milletimiz de onu diyor. Siz üst aklın tuzağını bozdunuz. Korktuğu başına gelecek ne yapsan boş Sayın Erdoğan bizden kurtulamayacaksın.Bu ucube sistemi tanıtırken ne diyorlardı ekonomi şahlanacak. Peki sonuç ne oldu dolar uçtu, enflasyon uçtu, domates, yumurta, tuz uçtu, damat uçtu. Pişkinlikte sınırları yok. ‘Ajan demedim ajans dedim’ diyecek. Ne diyordu? “Bu fakir burada oldukça o teröristi alamazsın” biz ne dedik o zaman “Atma Recep”"

"TARİH SENİ AFFETMEYECEK"

"500 milyon dolarlık o fakire sesleniyorum. Türk devletinin itibarını papazın kaderine bağlamıştın. Papaz uçtu elbisesi kaldı. Bir zamanlar diyordun ya “papaz elbisesi bile giyerim” diye buyur giy artık.12 Eylül’de duruşma başlamadan onu karşılayacak komite hazırdı zaten. Tanıklar nasıl olduysa bir anda fikir değiştirdi. Trump sana cevap veriyor “Yardımları için Erdoğan’a teşekkür ederim” diye. Kimi kandırıyorsunuz? Kimi aldın. Oradaki papazı alabildin mi? YPG’nin elindeki 2 istihbaratçımızı alabildin mi? Seni elin Amerika’sına dövdürmeyiz dik dur dedik. Sen ne yaptın yine boyun büktün. Türk milleti seni affetmeyecek. Bir kerecik sözünün arkasında dur da nazarlığın olsun."

“SUUDİ ARABİSTAN DEVLET DEĞERLERİMİZE SALDIRDI”

"Her konuda ‘Eyyt’ diye başlıyor. Kimseyi bulamazsa gölgesiyle kavga ediyor. Belki de Suudi’lerin yaptığı yardımın hatırı vardı. Gazeteci Kaşıkçı’nın durumu için ne dedi. Sözcüsü “Suudilerle ortak çalışacağız” dedi. Ne yapacaksınız? Kileri korumak için fareye mi nöbet yazacaksınız.Suudi Arabistan devlet değerlerimize açıkça saldırmış AKP’nin sessizliğini fırsat bilip Türkiye2nin aklıyla alay etmiştir. Suud Türk’e karşı İngiliz atı olarak karşımıza çıkmıştır. Suud kutsal topraklarda ABD oyuncağı, Mısır’da darbeci, PKK’nın 100 milyon dolar bağışçısıdır. Gazetecini daha önce ABD’de kaçırılmak istendiği ortaya çıkmıştır. Ama bu engellenmiş peki bizin istihbaratçılarımız nerededir?”

“DOĞU TÜRKİSTAN ŞEREFİMİZDİR”

“Doğu Türkistan meselesi milletin bağrında yaradır. İnsanlar kamplara alınırken İYİ Parti’den başka kimsenin sesi çıkmıyor. Suriye için arakan için göz yaşı döken Erdoğan’dan ses yok. Sayın Erdoğan Çin’den gelecek üç kuruşun peşinde misin? Doğu Türkistan tarihimizdir, şerefimizdir. Cihan sussa İYİ Parti susmayacaktır.

"GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR"

90 bin sayacın faturasının okunamadığı açıklanmıştır. Mesele faturalar değildir. Mesele gidememektir. Gidemediğin yer senin değildir. Böyle bir şey olmaz olamaz. Bu saçmalığa bir an önce son verilmelidir. Mehmetçiğin postalının değdiği yerde güller açar. Hain neredeyse oraya gidilmelidir."

“ABD’DEN HİZMET MADALYASI ALAN ERDOĞAN NECİDİR?”

“Borazanlar haber yapmasa ne yazar millet bizden haberdar. Sayın Erdoğan artık sadece bir ekran yüzüdür. Erdoğan’ın ağzında tek bir kelime var CHP, CHP, CHP şimdiden söylüyorum İYİ Parti bu oyuna düşmeyecek. Ya milletin sorunlarıyla ilgilenecekler ya da çekip gidecekler. Papaz uçuyor AKP’den se yok. Af yasası konuşuluyor CHP’den ses yok.Şimdi Sayın Erdoğan CHP üzerinden Cumhuriyetin kurucu iradesine saldırıyor ya ben bir şey hatırlatayım.İsmet İnönü’nün elinde ABD bayrağı var dediği gün Amerikan 6. Filosu alkışlarla karşılanıyordu. Bayrak İnönü’yü Amerikancı yapıyorsa Erdoğan’ın ABD’den aldığı hizmet madalyası Tayip Erdoğan’ı neci yapar? Bu polemikler gündemi yormaktan başka bir işe yaramamaktadır.”

Etiketler
İnönü Erdoğan Meral Akşener İYİ Parti