Bir dönem MSB'yi yöneten isimden Erdoğan'a bayrak yanıtı

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, 'Erdoğan döneminde ise 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı alenen Yunan askerine teslim edildi' dedi.

Bir dönem MSB'yi yöneten isimden Erdoğan'a bayrak yanıtı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü hedef almasını eleştiren Milli Savunma Bakanlığı (MSB) eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, “İnönü döneminde, Türkiye’nin toprak bütünlüğü muhafaza edildi, bir karış vatan toprağı kimseye verilmedi. Erdoğan döneminde ise 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı alenen Yunan askerine teslim edildi. Cumhuriyet tarihinin ilk ve en büyük toprak kaybı yaşandı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın partisinin Kızılcahamam kampındaki, “İşte görüyorsunuz, elindeki bayrak dikkat edin Türk bayrağı değil, elindeki bayrak Amerika bayrağı” şeklinde sözlerini hatırlatan Ümit Yalım, “İnönü’nün elinde hem Türk hem de Amerikan bayrağı olduğu belgelendi. Bayrak üzerinden gündem değiştirmeye çalışan Erdoğan, kendi döneminde işgal edilen Türk adalarını ve adalarda dalgalanan Yunan ve Bizans bayraklarını nasıl izah edecek?” sorusunu yöneltti.

Erdoğan'ın, 27 Ocak 2018’de, AKP Kocaeli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmadaki, “Şimdi Kılıçdaroğlu’na sorarsan Lozan’da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Parti’ye kesmeye kalkar. Adaları siz verdiniz, siz. Sizin partinizin başında olanlar verdi ve şimdi tarihi dosyaları hazırlatıyorum ve o tarihi dosyaları, Lozan’da dâhil olmak üzere bunların önüne de milletime de bunları o belgelerle anlatacağız” dediğini hatırlatan Ümit Yalım, "Aradan 9 ay geçmesine rağmen Erdoğan dosyaları çıkartamadı. Erdoğan’ın, Atatürk ve İnönü’ye iftira attığı bir kez daha tescillendi" şeklinde konuştu.

Oda TV'de yer alan habere göre Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım’ın Erdoğan'a İsmet İnönü yanıtı şöyle:

“İnönü döneminde Türk topraklarında Türk bayrağı dalgalanıyordu. Erdoğan döneminde, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığında Yunan bayrağı dalgalanıyor.

İnönü döneminde Türk topraklarında Türk bayrağı dalgalanıyordu. Erdoğan döneminde, Türk adalarında Bizans bayrağı da dalgalanıyor.

İnönü döneminde Türk topraklarında Yunan Askeri Üsleri yoktu. Erdoğan döneminde, TBMM kararı olmadan Türk adalarında 13 Yunan Askeri Üssü açıldı.

İnönü döneminde Türk topraklarında Yunan askerleri yoktu. Erdoğan döneminde, TBMM kararı olmadan Türk adalarına 5 binden fazla Yunan askeri yerleştirildi.

İnönü döneminde Türk topraklarında Yunan silahları yoktu. Erdoğan döneminde, TBMM kararı olmadan Türk adalarına top, uçaksavar, havan gibi Yunan ağır silahları ve Yunan zırhlı araçları yerleştirildi."

Etiketler
İnönü Erdoğan Milli Savunma Bakanlığı