MHP afla kaç kişinin salınacağından bihaber!

MHP yetkilileri verdikleri affın etkilerinden habersiz.

MHP afla kaç kişinin salınacağından bihaber!

MHP'nin Meclis'e sunduğu yasa teklifi dolandırıcılık ve uyuşturucu satıcıları gibi suçlardan hüküm giyen mahkumları da kapsaması nedeniyle tartışmalara neden oldu. AKP'nin de istekli olmadığı af konusunda MHP'lilerin de yeterli bilgiye sahip olmadığı ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre 163 bin tutuklu ve hükümlünün faydalanacağı öngörülen kanun teklifinde, terörle mücadele kapsamındaki suçlar ve devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar gibi bazı suç çeşitleri af kapsamı dışında tutuldu.

MHP'nin bu teklifi, hem siyasette hem de kamuoyunda fikir ayrılıklarına neden oldu. Hükümet, af çıkarılmasıyla ilgili toplumsal bir talep olup olmadığı konusunda şüphesini koruyor.

BBC Türkçe'nin konuştuğu hükümet yetkilileri, affın adalete duyulan güveni sarsacağı fikrini dile getiriyor ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) af çıkarılması konusunda şüpheleri olduğunun altını çiziyor.

KAÇ KİŞİ BIRAKILACAK BİLMİYORLAR

BBC Türkçe'nin konuştuğu MHP yetkilileri, ceza indirimi uygulandıktan sonra kaç kişinin salıverileceğine dair herhangi bir bilgiye sahip olunmadığını söylüyor.

Hükümlünün birden fazla cezası olması durumunda indirim, her bir ceza için ayrı ayrı uygulanmayacak ve çekilmesi gereken toplam cezadan bir defaya mahsus olmak üzere beş yıl indirim yapılacak.

Ceza indirimi, 19 Mayıs 2018 tarihinden sonra işlenen ve af kapsamı dışında tutulan suçlarda uygulanmayacak.

Etiketler
İnfaz düzenlemesi