Dikkat çeken yorum: Erdoğan, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'e verilmesini neden bu kadar istiyor?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa değişikliği teklifinin hızlıca Meclis'e getirilmesi yönündeki ısrarıyla ilgili dikkati çeken bir değerlendirmede bulundu.

Dikkat çeken yorum: Erdoğan, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'e verilmesini neden bu kadar istiyor?

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence talebiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın el yükselterek 'anayasa değişikliği' çağrısı yapmasıyla boyutlanan tartışmayı yorumladı.

"Erdoğan, tek başına ya da MHP'nin desteğiyle Anayasa'yı değiştiremeyeceğini hepimizden iyi biliyor" diyen Zeyrek, buna örnek olarak Cumhurbaşkanı'nın Malatya'daki konuşmasını hatırlattı.

"Meclise sunacağımız teklif yeterli çoğunluk sağlanarak kabul edilirse Türkiye için önemli bir kazanım olacaktır. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa ülkemizi yeni sivil özgürlükçü özellikle böyle bir Anayasa'ya kavuşturma mücadelemizi inşallah seçimden sonra da zaten sürdüreceğiz."

Zeyrek, "Peki Erdoğan geçmeyeceğini bile bile Anayasa değişiklik teklifinin TBMM'ye verilmesini neden bu kadar istiyor ve savunuyor?" sorusunu tartışmaya açtığı yazısında şunları kaydetti:

"Tek bir yanıtı var: Seçim kampanyası boyunca 'Bakın hepsi sapkın akımları savunuyor' diyerek CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'yi Kılıçdaroğlu'nun da oy almayı arzuladığı 'muhafazakar seçmene' şikayet etmeyi, bütün muhafazakarları yine kendi partisinde birleştirmeyi planlıyor."

Yazının tamamı.

Etiketler
Başörtüsü Deniz Zeyrek Meclis