Erdoğan, 'destek vermeye hazırız' diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını değiştirdi!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun hak ve özgürlüklerin korunmasından yana Anayasa değişikliğine desteğini açıklamasına rağmen bu talebin kabul edilmediğini öne sürdü.

Erdoğan, 'destek vermeye hazırız' diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını değiştirdi!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik ve Yerel Yönetimler” Temalı “Tam Bana Göre Festival” Programı'nda açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınların giyimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramaması adına gündeme getirdiği kanun teklifi sonrası kendisine "Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati suretle çıkarmakta samimiyse gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" diye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız" demişti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını kamuoyunun önünde değiştirerek "Gece yarısı başörtüsü teklifi yapan bay Kemal, anayasa değişikliğine 'kabul oyu vermeyiz' dedi. Bunlar yalancı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

ERDOĞAN, AKP'NİN FESTİVALİNİ ÖVDÜ

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'mızın düzenlediği festivale hoş geldiniz. Bu festivalin geçen yıl ilkini yapmış, gençlerimizden çok büyük beğeni almıştık. Geçen yıl 1 milyon gencimizin katıldığı festivalin ikincisine katılmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ankara yaklaşık 300 etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Festivale iştirak eden gençlerimizden olumlu geri dönüşler aldık. Sunduğumuz hizmetlerin sayısını artırdık. Gençlerimize yönelik butik projeler yaptık. Yerel yönetimlerimiz gençlerimizle iletişim halinde. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız sizlerin hayatlarını kolaylaştıracak pek çok eser ve yatırımı devreye alıyor. Size daha iyi hizmet etmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunu sizlerin tavsiyelerini alarak yapıyoruz.

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASINI BÖYLE DEĞİŞTİRDİ

Gençlerimizin seçilme yaşını 18'e düşürerek sizlere olan güvenimizi gösterdik. Seçim günü geçtikten sonra gençlere dönüp yüzüne bakmayanlar sandık ufukta belirince gençleri hatırladılar.

Gece yarısı başörtüsü teklifi yapan bay Kemal, Anayasa değişikliğine 'kabul oyu vermeyiz' dedi. Bunlar yalancı. Kılıçdaroğlu, eğer samimiyseniz gel Anayasa değişikliğini yapalım, gelemezler çünkü dürüst değiller. Haksız, hukuksuz, keyfi bahanelerle kızlarımızın eğitim hakkının gasp edildiği günler geride kaldı.