Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa destek vermeye hazırız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'başörtüsüne güvence için anayasa değişikliği' çağrısı sonrası ilk açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa destek vermeye hazırız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınların giyimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramaması adına gündeme getirdiği kanun teklifi sonrası kendisine "Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati suretle çıkarmakta samimiyse gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" diye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Ana muhalefet partisi, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

'YASAKÇI ZİHNİYETİNE RAĞMEN ÖZGÜRLÜKLER GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz."

CHP'NİN KANUN TEKLİFİNDE NE DENİYORDU?

Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu" mesajıyla kamuoyu ile paylaştığı; dün de CHP'li kurmaylar tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifinde şöyle deniyordu:

“Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz."

Etiketler
Başörtüsü Recep Tayyip Erdoğan Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu