Adalet Bakanı Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatı aldık

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısına ilişkin olarak açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatı aldık

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışını hedef alan Erdoğan, Türkiye'nin gündeminde 'başörtüsü meselesi' kalmadığını savundu. Daha sonra ise anayasa değişikliği çağrısı yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili olarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz." ifadesini kullandı.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında şunları kaydetti:

"Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere, Anayasa Komisyonu'ndaki arkadaşlarım çalışmalarını hazırlayacaklar. Madem bu meseleyi gündeme getirdi... Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati suretle çıkarmakta samimiyse gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım. Hatta aile kurumumuzu güçlendirecek ilave değişiklikler de yapalım. Bizim hayalimiz olan ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir."

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Ağrı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ