Kılıçdaroğlu gençlere hangi kitabı önerdi?

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçenlerde bir sohbet sırasında gençlere Doğan Avcıoğlu'nun 'Türkiye'nin Düzeni' adlı kitabını okumalarını tavsiye ettiğini aktardı.

Kılıçdaroğlu gençlere hangi kitabı önerdi?

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son aylarda attığı adımların bazılarını köşesine taşıdı.

Ana muhalefet partisi liderinin heybesinin doldukça dolduğunu dile getiren Erkin, şunları kaydetti:

"Nasıl mı? 'Helalleşmeyle' başlayan süreç, 28 Şubat mağdurlarından Ergenekon-Balyoz mağdurlarına, Uludere'den muhafazakarlara uzanan yol haritasına dönüştü. Önceki akşam da 'başörtüsü' konusunda attığı adımın ardından -ki tartışmaya çok açık ve tepkileri görüyorsunuz- 'Sırada ne var?' sorusunu akla getirdi.

Destekçilerinin ikiye bölündüğü 'kamuda kılık kıyafet kanunu' açıklamasını yaparken kamuoyu Kılıçdaroğlu'nun masasındaki bir kitabı da gündemine aldı. Masanın üzerinde Ziya Gökalp'in kaleme aldığı 'Türkçülüğün Esasları' başlıklı kitap vardı. (...)"

'29 EKİM'DE MİLLİYETÇİ GENÇLERLE BULUŞACAK'

Erkin, yazısının devamında Kılıçdaroğlu'nun 29 Ekim'de basına kapalı bir toplantıda milliyetçi gençlerle buluşacağı bilgisini paylaştı.

"Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan, 15 yaşında Nihal Atsız'ı okuyan, 20'li yaşlarda Atatürk milliyetçiliğini anlamaya çalışan gençlerle Kemalizm üzerinde bir sohbete katılacak. Bu gençlerden birisiyle dün konuştum ve üç yıldır zaman zaman Kılıçdaroğlu'yla buluştuklarını söyledi" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

'DOĞAN AVCIOĞLU'NUN 'TÜRKİYE'NİN DÜZENİ' KİTABINI OKUMALARINI TAVSİYE ETMİŞ'

"Bir not daha: Bay Kemal bir sohbette gençlere Doğan Avcıoğlu'nun 'Türkiye'nin Düzeni' kitabını okumalarını tavsiye etmiş. Yazımın başında dedim ya: 'CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun heybesi doldukça doluyor!' İşte bu heybedeki farklı fikirleri çarpıştırmadan, kırmadan, dökmeden nasıl bir senteze ulaşacak CHP lideri bu da merak ettiğim ve yanıtını beklediğim soru."

Yazının tamamı.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye