İktidara yakın şirket, son anketin sonuçlarını paylaştı

İktidara yakın araştırma şirketi Optimar, yaptıkları son anketin sonuçlarını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.

İktidara yakın şirket, son anketin sonuçlarını paylaştı

Seçimlere bir yıldan az süre kala gözler, araştırma şirketlerinin sahada yürüttükleri çalışmalara çevrildi. Son olarak iktidara yakınlığıyla bilinen Optimar'ın anketi, kamuoyu ile paylaşıldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığına göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarında artış görüldü.

22 - 26 Eylül tarihleri arasında 2 bin 231 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan ankette "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vereceğim" diyenlerin oranı yüzde 39.7’ye yükseldi.

Aynı şirketin bir ay önceki araştırmasında Erdoğan’a destek yüzde 36.48’di.

"Kılıçdaroğlu" diyenlerin oranı ise yüzde 14.7’ye yükseldi. Bir ay önceki yüzde 14.5 olan desteğini 0.2 puan artıran Kılıçdaroğlu, ikinci sıraya yerleşti.

Üçüncü sırada yüzde 13.4'le Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bulunurken, onu yüzde 8.6'yla Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş izledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin oy oranı ise yüzde 8.3 olarak belirlendi.

Erdoğan, 2018'de yapılan seçimde sandıktan çıkan oyların yüzde 52.6'sını alarak yeniden göreve seçilmişti. Bu seçimde iktidar partisinin oy oranı ise yüzde 42.6'ydı.

İktidara yakın şirket, son anketin sonuçlarını paylaştı - Resim : 1

PARTİLERDE DURUM NE?

"Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna kararsızlar dağıtıldığında ankete katılanların yüzde 37.8’i "AKP” yanıtını verirken, CHP yüzde 25.9’la ikinci sırada yer aldı.

HDP'nin yüzde 11 çıktığı ankette İYİ Parti yüzde 9.8’le dördüncü sırada yer aldı. MHP ise yüzde 9.5’le beşinciliğe yerleşti.

Yazının tamamı.

Etiketler
Anket Abdulkadir Selvi Hürriyet