Erdoğan metro açılışında İBB'yi hedef aldı: 'Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyor'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada İBB'yi hedef aldı.

Erdoğan metro açılışında İBB'yi hedef aldı: 'Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyor'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Erdoğan, ''Bazıları bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmeye çalışıyorlar. Bunların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sel oluyor, İstanbul'un belediye başkanı nerede? Bodrum'da. Ama Erdoğan'ın bakanları nerede vakaların olduğu yerde'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Az önce buraya geldik. Yerin altında 32 metre ve raylı sistemle geldik. Ama hiç gürültü şu bu yok. 6 dakikada bindiğimiz yerden buradayız. İşte bunun adı yol medeniyettir. Raylı sistem medeniyettir. Bu moderniteye benim vatandaşım layıktır.

Muhalefet başlamış metro hatlarına hafriyat dökerken biz bakanlıklarımız vasıtıyla vatandaşlarımızı raylı sistemlere kavuşturmaya devam ediyoruz.

Belediye başkanlığım döneminden bugüne, her zaman insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışla hizmet getirdik. Gerek şahsımın, gerek Kadir Bey'in başkanlığında bu yola devam ettik.

39 kardeşimiz Ümraniye'de çöp yığınları altında hayatını kaybetti. Belediyenin başında CHP vardı. CHP demek çöp demektir, CHP demek çamur demektir.

Sel oluyor, İstanbul'un belediye başkanı nerede? Bodrum'da. Ama Erdoğan'ın bakanları nerede vakaların olduğu yerde.

Devlet yönetmek bakkal defteri yönetmeye benzemez. Hastane yapıyoruz, yol eksik kalıyor. Benim belediye başkanlarım hemen yolu yapıyor. Ama bu adamın yok böyle bir derdi var.

Göreve geldiğinden beri her taraf çukur, bir asfalt dök. Arkadaş ben İstanbul'luyum burada doğdum, büyüdür. 4.5 sene belediye başkanlığı yaptım. Nerede neyin nasıl olduğunu gayet iyi bilirim. Bana İstanbullu vatandaşım soruyor bu belediye başkanı ne yapıyor?

Görevi olmadığı halde ilgili bakanlığımız sorunu çözüyor, milleti mağdur etmiyor.

Bay Kemal, herhalde burayı da sahiplenmezsin?

Ailelerimize laf söyletmeyeceğiz, gençlerimizi mankurtların eline düşürmeyeceğiz. Güya özgürlüklerin başkenti Batı'dakilerin ülkemizde yapmak istedikleri sosyal yapımızı ortadan kaldırmaktır.

Mersin'de iki kadın kendilerine bomba bağlıyor bu şekilde polisevine saldırıyor. Doğrusu acımaktan başka elimizden ne gelir. Ben bu iki kadın teröriste bir yerde acıyorum. Bu partinin kadın mensupları hadi bakalım konuşun. Kandil'de bu kadınları yetiştirenler, benim ülkemin kadınına bunun hesabını verebilirler mi?''

Etiketler
Sabiha Gökçen Metro Pendik