Liderler CHP Genel Merkezi'ne geldi: Altılı masada kritik toplantı başladı

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu altılı masa, ikinci tur toplantıların ilkine başladı. Toplantının adresi, ana muhalefet partisinin genel merkezi oldu.

Liderler CHP Genel Merkezi'ne geldi: Altılı masada kritik toplantı başladı

GERÇEK GÜNDEM

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş için mutabakat sağlayan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin birlikte bulunduğu altılı masada liderler, 21 Ağustos'ta tamamladığı ilk tur görüşmelerin ardından bugün bir kez daha bir araya geldi.

İkinci tur görüşmelerin ilki, CHP Genel Merkezi'nde yapıldı. Gazetecilerle yaklaşık 10 dakika görüşen ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ardından toplantıya gelen liderleri tek tek kapıda karşıladı.

GÖZLER AKŞENER'DEYDİ

Toplantı başlarken gözler, bir süredir Kılıçdaroğlu ile gerginlik yaşadığı ileri sürülen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'deydi.

Akşener, Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek adlı programda "Kemal Bey dedi ki; 'Altılı masa cumhurbaşkanı adayını tespit edecek.' Bu masaya bu görevi verip, kendini bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu. O masanın bir noter olma görevi yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı. Ben ona hep katıldım. Benim söylediğim bir şey daha var; kazanacak bir aday" ifadesini kullanmıştı.

Liderler CHP Genel Merkezi'ne geldi: Altılı masada kritik toplantı başladı - Resim : 2

HANGİ KONULAR GÜNDEMDE?

Toplantının gündeminde iletişim komisyonunun çalışmalarına başlaması, geçiş sürecinin nasıl işleyeceğine dair yol haritası, adaylık tartışmalarının önlenmesi, kurulan komisyonların çalışmalarının değerlendirilmesi ve yeni komisyonlar kurulması var.

Ayda bir düzenlenen toplantıların bundan sonra 15 veya 20 gün aralıklarla yapılmasına karar verilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı adayının belirlemesinin ise geçiş süreci, koalisyon protokolü gibi konular tamamlandıktan sonra en erken aralık ya da ocak ayında konuşulacağı ifade ediliyor.

Etiketler
DEVA Partisi Gelecek Partisi Altılı masa İYİ Parti CHP Genel Merkezi