Süleyman Soylu'dan ilginç çıkış: Polisevine saldıranlar Münbiç'ten İskenderun'a motorlu paraşütle geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’deki polisevine silahlı saldırı düzenleyenlerin Suriye’den yamaç paraşütü olarak bilinen paramotorla geldiğini iddia etti.

Süleyman Soylu'dan ilginç çıkış: Polisevine saldıranlar Münbiç'ten İskenderun'a motorlu paraşütle geldi

Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine yapılan ve terör örgütü PKK'nın üstlendiği saldırının yankıları sürüyor.

Mersin’in Mezitli ilçesinde pazartesi akşamı polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce polislere uzun namlulu silahlarla ateş açılmış; polisler, saldırganlara karşılık vererek iki kişiyi öldürmüştü. Saldırıda bir polis şehit olmuş, bir polis yaralanmıştı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN PARAMATOR İDDİASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Giresun İl Başkanlığı’nca, Gümrük Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’deki polisevine silahlı saldırı düzenleyenlerin Suriye’den uçarak geldiğini söyledi.

Soylu, “Eylemden önceki akşam saat 20:00 itibarıyla tam 12-13 saat paramotorla, paraşütlü motor var ya, motorlu paraşüt. Motorlu paraşütle beraber Tarsus’a geldiler.”

Süleyman Soylu'nun açıklaması şöyle oldu:

"Bu eylemi gerçekleştirenler, Münbiç’ten hareket ettiler. Eylemden önceki akşam saat 20:00 itibarıyla tam 12-13 saat paramotorla, paraşütlü motor var ya, motorlu paraşüt. Motorlu paraşütle beraber Tarsus’a geldiler. Tarsus’ta kıyıya yakın bir yere indiler, sabah saat 10.00’a doğru. Ondan sonra akşama kadar orada kaldılar ve oradan yürüyerek sonra birilerinin arabalarına binerek, normal vatandaşların, onlar da insaniyet namına götürmüşler ve ondan sonra eylemi gerçekleştirdiler."

150 METRE İRTİFADA UÇUYOR

Motorlu yamaç paraşütü olarak da bilinen paramotor depo büyüklüğüne göre 100-150 kilometre arası mesafe katedebiliyor. Paramotorlar genellikle 150 kilometre irtifada uçuyor. Tarsus ile Münbiç arası yaklaşık 400 kilometre olurken Soylu'nun teröristlerin bu araçlarla fark edilmeden geldiğini iddia etmesi dikkat çekti.

Etiketler
Süleyman Soylu Mersin Silah İskenderun