Meclis'te konuştu: Erdoğan'dan yeni Anayasa vurgusu

27. Dönem 6. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış toplantısında Meclis kürsüsüne çıktı. Erdoğan konuşmasında yeni Anayasa vurgusu yaptı.

Meclis'te konuştu: Erdoğan'dan yeni Anayasa vurgusu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un anıta çelenk bırakmasının ardından bando eşliğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Başkanvekilleri Haydar Akar, Celal Adan ve Nimetullah Erdoğmuş, partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve TBMM bürokratları katıldı.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 27. Dönem 6. Yasama Yılının açılış toplantısında konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Önce milli mücadelede, son olarak da 15 Temmuz gecesi 'Gazi' unvanı ile şereflenen Meclisimiz, dünya meclisleri içinde müstesna bir yere sahiptir. Şimdi karşımızda darbecilere direnerek, milli mücadelenin üstünlüğünü hiçbir tereddüte mahal vermeyecek şekilde tescillemiş bir meclis var.

İçimizde ukde kalan bir meselede yeni Anayasa'ya ülkemizi kavuşturmaktır. Bunu bir borcumuz, gençlerimize hediye edeceğimiz kazanım olarak görüyoruz. İnşallah yeni Anayasa çalışmasını da tamamlayacağız. Yeni dönem meclisimizin Türkiye'yi hakkı olan yeni anayasa ile buluşturarak, darbe dönemlerinin son izini sileceğine inanıyorum. Enflasyondaki artışın kayıplarını önlemek için asgari ücreti, emekli maaşlarını yılbaşında ciddi oranlarda artırdık.

Temmuz ayındaki ilave düzenlemelerle bu artışları daha da ileri taşıdık. İnşallah önümüzdeki yılbaşında tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.

Yerli elektrikli otomobilimiz TOGG'un Gemlik'teki fabrikasını 29 Ekim'de açıyor, seri üretimi başlatıyoruz. Küresel ve bölgesel sorunların çözümünde inisiyatif alan yapıcı, aktif siyaset uyguluyoruz. Gerilim peşinde koşmadığımız gibi baskılara boyun eğmiyoruz.

Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki Türk diplomasisi son asırların en başarılı dönemini yaşamaktadır."

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Meclis