Ali Mahir Başarır, bakanlığa seslendi: Sizler çalmaya alışmışsınız utanmanız yok

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, devlete emanet edilen araçların çalınmasını, yanmasını, parçalarının sökülmesini gündeme getirdi.

Ali Mahir Başarır, bakanlığa seslendi: Sizler çalmaya alışmışsınız utanmanız yok

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Sayıştay raporunda yer alan devlete emanet edilen araçların çalınmasını, yanmasını, parçalarının sökülmesini ve bazı araçların otoparklarda kaybolmasını eleştirdi.

“Sayıştay raporlarında çok acı şeylerle karşılaştıklarını” belirten CHP’li Başarır, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın depolarında, terk edilen, el konulan araçların parçalarının çalındığı, parçalarının eksik olduğu ve bazı araçların kaybolduğunu Sayıştay raporlarından öğrendik. Siz bir devleti yönetiyorsunuz" dedi.

Başarır, "Bu ülkenin elinizdeki araçlarına sahip çıkmaktan acizsiniz. Sayın bakana soruyorum: Bu araçlar nerede? Bu araçları kim çaldı? Bu depolar, yediemin otoparkları güvenlikli, kameraları olan herkesin rahatça görüp kontrol edebileceği depolar ve otoparklar. Sen bu ülkede yediemindeki silahlara sahip çıkmazsın, silahlar kaybolur. Depolarınızdaki, yediemindeki araçlara sahip çıkmazsınız araçlar kaybolur. Sonra da çıkıp iktidar olduğunuzdan bahsedersiniz. Sizler çalmaya, çaldırmaya, kaybetmeye alışmışsınız ama sizin utanmanız yok. Evet sayın bakan, milyonlarca liralık bir zarar söz konusu. Kim bu parçaları aldı? Kim bu arabaları yok etti? Çık ve hesap ver!” diye devam etti.

“BAKAN BU ZARARLARDAN SORUMLUDUR”

Hazineye irat olarak kaydedilecek bu araçların yanması, çalınması ve kaybolması sebebiyle milyonlarca liralık bir kamu zararı olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Bakın raporda açıkça ifade edilmiş her şey. Bazı araçlar yanmış, bazı araçlar hurdaya dönmüş. Bu zararların ilgili kişilerden, sorumlulardan rücu yoluyla elde edilmesi gerekmektedir. Sayın bakan bu zararlardan sorumludur. Çıksın, yönetemediği bakanlığın sorumluluğunu devralsın ve zararı halka iade etsin. Devlet kendi arabasını nasıl çaldırır anlamak mümkün değil. Bu araçların hepsinde 84 milyonun hakkı var. Sadece araçlar da değil, hazine taşınmazları da işgal altında. 500 bin adet hazine taşınmazı işgal altında ve bakanlık bunlardan kira bile almamış. Halkın parası nereye gidiyor sayın bakan?” sözlerini dile getirdi.

Etiketler
Mersin Ali Mahir Başarır Milletvekili