Mehmet Tezkan, AKP'nin ulaşamadığı seçmen kitlesini yazdı: 'Erdoğan’a oy vermeleri için hiçbir neden yok'

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, kamuoyu yoklamalarında Erdoğan'ın gençlerden oy almasının zor göründüğünü yazdı.

Mehmet Tezkan, AKP'nin ulaşamadığı seçmen kitlesini yazdı: 'Erdoğan’a oy vermeleri için hiçbir neden yok'

Mehmet Tezkan, "Kamuoyu yoklamaları zor diyor. Sadece anketler değil, sahaya çıkan muhabirler, gençlerin nabzını tutmak için mikrofon uzatanlar aynı görüşte: Gençlerin AKP ile arası iyi değil. Hele ilk kez oy kullanacak gençler, onlar çok mesafeli…" değerlendirmesini yaptı.

Tezkan, "AKP kanadı bu yaklaşıma ne diyor diyecektim ama yanıtını hafta sonu aldım. Sakarya’da ‘ilk oyum Erdoğan’a, ilk oyum AK Parti’ye’ toplantısı düzenlendi. 2002’yi saymazsak Erdoğan ve AKP’nin iktidar olarak girdiği bu kaçıncı seçim. 2007, 2011, 2015 Haziran/2015 Kasım, 2018… Yerel seçimleri, anayasa değiştiren, rejim değiştiren referandumları saymadım. Her seçimde ilk kez oy kullanacak seçmen vardı. Ama hiçbirinde Erdoğan sadece ilk kez oy atacak gençlere yönelik kampanya yapmadı. Demek ki Saray da işin farkında…" diye yazdı.

"İlk kez oy verecek seçmen konusunda hayli sıkıntılılar. Onlara ulaşamıyorlar…" ifadelerini kullanan Tezkan, yazısını şöyle sürdürdü:

"İlk kez oy kullanacak gençler. Gençliklerinin baharında üç ayda yoksullaştılar. Üç ayda ceplerindeki harçlık eridi; pul oldu. Bi kafede oturamaz hale geldiler, esnaf lokantasının kapısından içeri giremez oldular. Sinema/tiyatro/konser/arkadaş gruplarıyla hoşça vakit geçirme/hafta sonu gezisi gibi kavramlar hayatlarından çıktı.

AKP’ye, iktidara, Erdoğan’a oy vermeleri için hiçbir neden yok."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Halk TV