Erkan Baş: Söz veriyoruz, biz AKP'yi, Erdoğan'ı sandığa gömecek ittifakız

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın kuruluşunun açıklandığı programda "Sesimizin ulaştığı herkese söylüyorum: Artık AKP'den, MHP'den, bu faşist bloktan, saray iktidarından kurtulmak üzereyiz" dedi.

Erkan Baş: Söz veriyoruz, biz AKP'yi, Erdoğan'ı sandığa gömecek ittifakız

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün (24 Eylül) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek programla kuruluşunu ilan edecek.

Düzenlenecek programda siyasi partilerin genel başkanları, sözcüleri ve eş genel başkanları birer konuşma yapacak ve ittifakın programının çerçevesi kamuoyuna duyruldu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, programda yaptığı konuşmada "Sandığa gömmekle de yetinmeyeceğiz bir daha ülkemizin başına böyle belalar gelmesin diye onları ve zihniyetini tarihe gömecek ittifakız biz" ifadelerini kullandı.

Erkan Baş'ın açıklamaları şöyle oldu:

Biz kurtarıcı beklemeyenlerin ittifakıyız. Biz bu ülke kurtulacaksa ancak halk birleşirse kurtulur diyenlerin ittifakıyız. Biz buradan bir kez daha teyit ediyoruz ve söz veriyoruz: Adalet ve Kalkınma Partisini, Recep Tayyip Erdoğan'ı sandığa gömecek ittifakız biz.

Sandığa gömmekle de yetinmeyeceğiz bir daha ülkemizin başına böyle belalar gelmesin diye onları ve zihniyetini tarihe gömecek ittifakız biz.

Sesimizin ulaştığı herkese söylüyorum: Artık AKP'den, MHP'den, bu faşist bloktan, saray iktidarından kurtulmak üzereyiz. Halkımızın çok geniş kesimlerinin bu duygu ve düşüncelerle, bu heyecanla bizi takip ettiğini biliyoruz. Şunu da elbetteki görüyoruz: Halkımızın bir kısmı 20 yıllık ceberrut iktidardan kurtulmanın heyecanını yaşarken elbette "acaba mı?" sorularını soruyor ve kaygılar yaşıyor.

"Acabı mı?" diye soran tüm yurttaşlarımıza sesleniyorum. Emek ve Özgürlük İttifakı saray rejimine karşı mücadelenin en kararlı gücüdür. Halkımızın bu iktidardan kurtulması için bedeli ne olursa olsun mücadeleyi göze almış insanlarız. Biz Gezi'nin en güzel çocuklarının yolaşlarıyız.

Etiketler
Emek ve Özgürlük İttifakı Erkan Baş İttifak Saray