'Başbakanlık öncelikle bizim hakkımız' diyen Selçuk Özdağ: 'Akşener benim ablam, ona tepki göstermem söz konusu değil'

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ, "Başbakanlık öncelikle bizim hakkımız" açıklamasının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

'Başbakanlık öncelikle bizim hakkımız' diyen Selçuk Özdağ: 'Akşener benim ablam, ona tepki göstermem söz konusu değil'

Selçuk Özdağ’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘başbakanlığa talibim’ sözlerine tepki gösterdiği öne sürüldü. Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ ise bir gazeteciye yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını söyledi.

Selçuk Özdağ, “Sayın Meral Akşener ‘başbakanlığa talibim’ dedi. Ben de biz de talibiz dedim. Ben 6’lı masa için canla başla çalışan biriyim. Meral hanım benim ablam. Ona tepki göstermem söz konusu olamaz” dedi.

Halk TV'ye konuşan Özdağ, şunları söyledi:

“Konuştuğum gazeteciye 6’lı masanın şeffaf olduğunu ve birbirlerini bilgilendirmeden bir adım atmadıklarını söyledim. Gazetecinin ‘süreç nasıl sürecek?’ şeklindeki sorusu üzerine ise ‘öncelikle bir ortak cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız, parlemento çoğunluğunu sağlayacağız ve her parti parlementoda olacak, bu dönem içerisinde objektif tarafsız bir yargı oluşturacağız, TBMM içerisindeki araştırma ve soruşturma komisyonları bunları yapacak. Şimdi dayanışma zamanı sonrasında parlamenter sisteme geçiş ve yarışma zamanı’ dedim."

SÖYLEMEDİĞİM BİR ŞEY YAZILDI

Gazetecinin ‘Meral Akşener yarışmada Başbakanlık istiyor’ şeklindeki söylemi üzerine ise, ‘Olabilir. Bizde istiyoruz. Diğer partiler de istiyor. Milletimiz daha önce bize bir Başbakanlık vermişti. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi bize bir darbe yaparak koltuğumuzu çaldı. Şimdi biz milletimize koltuğumuzu verir misiniz? diyeceğiz. Verirse eyvallah. Başkasına da verirse yine eyvallah. 3 yıl sonrasını millet nasıl takdir edecek bilmiyoruz ki.

Parlementer sisteme geçtiğimizde hangi parti ben başbakanlığa talip değilim der ki. Kim başbakan olursa o benim başbakanımdır. Eğer Erdoğan partili cumhurbaşkanı olmasaydı o da benim cumhurbaşkanımdı. Ayrıca Meral hanıma neden tepkim olsun. Meral hanım benim ablam. Ben ülkücü gelenekten geliyorum. Yanlış bir cümle kullanırsam özür dilerim. Ancak söylemediğim bir şey yazıldı" ifadelerine yer verdi.

Etiketler
2023 Seçim Gelecek Partisi Meral Akşener İYİ Parti