Kılıçdaroğlu'nun 'Benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum' sözlerine AKP'den ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum' sözlerine ilişkin AKP'den ilk yorum Hamza Dağ'dan geldi.

Kılıçdaroğlu'nun 'Benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum' sözlerine AKP'den ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de partisinin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuşmuş, "Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine partililer, CHP liderini uzun süre ayakta alkışlamıştı.

AKP'DEN İLK YORUM

Kılıçdaroğlu'nun sözleri tartışma konusu olurken; AKP'den ilk yorum Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dağ, "Bir kere bu durum, bir genel başkan için acziyet göstergesidir" dedi.

Dağ, "Bir genel başkanın, kendi partililerine 'Benimle misiniz' diye bir soru yöneltmesi, kendisinin acizliğini gösterir ama burada bizim bakış açımız noktasında; 2 artı 6'lı masanın 2 Ekim'de toplantısı var biliyorsunuz. 2 Ekim'deki toplantıda, herhalde artık cumhurbaşkanlığı adaylığıyla alakalı süreç ortaya koymaları gerekir. 2 artı 6'lı masanın toplantısının öncesinde Kılıçdaroğlu'nun, kendi milletvekilleriyle belediye başkanlarıyla yapmış olduğu toplantıda yapmış olduğu çağrıya verilmiş olan cevaplara baktığımızda 2 artı 6'lı masanın hiçbir iradesinin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından bir karşılığının olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2 artı 6'lı masanın iradesini önemsemediğini gösteren bir noktadır" ifadelerini kullandı.

''GENEL BAŞKANLARIN YORUMU DAHA ÖNEMLİ''

AKP'li Dağ, "Burada bizim yorum yapmamızdan ziyade 2 artı 6'lı masadaki aktörlerin genel başkanlarının ne yorum yapacakları işin doğrusu çok daha önemli. Asıl onların yorumunun ne olacağını da kamuoyunun merak ettiğini düşünüyoruz" dedi.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Hamza Dağ