Kılıçdaroğlu 'Benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum' dedi: Salonda alkış tufanı koptu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum" şeklindeki çıkışı sonrası salonda alkış tufanı koptu. Partililer, bu sözler üzerine destek mesajları yayınladı.

GERÇEK GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de partisinin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Burada demokrasi yolunda yürümeye ve ilerlemeye kararlı olduğunu, kimsenin kendisini geri çeviremeyeceğini dile getiren ana muhalefet partisi lideri, "Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor buna inanın. Ve yine buna inanın bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz ve özgürlük, doğruluk, adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz" ifadesini kullandı.

'ARTIK BİLMEK ZORUNDAYIM'

Kılıçdaroğlu, bu çıkışının ardından partililere şöyle seslendi:

"Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum."

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine partililer, CHP liderini uzun süre ayakta alkışladı.

İLK DESTEK İMAMOĞLU'NDAN

Ana muhalefet liderine ilk destek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan İmamoğlu, "Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın yanındayım" dedi.

'YANINIZDAYIM'

Peşinden birçok isim, 'yanındayım' tabelasıyla Kılıçdaroğlu'na desteklerini yineledi. Bunlardan bazıları şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Umut, barış ve adalet dolu bir Türkiye için Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun yanındayım.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Dün, bugün ve daima… Halkının yanında olan halk ve devlet insanının daima yanındayım.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Şartlar ne olursa olsun cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma mücadelemizden, adalet mücadelemizden bir adım dahi geri atmayacağız. Bu büyük mücadelede seni asla yalnız bırakmayacağız, yanındayım Sayın Genel Başkanım.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Dün ne isem bugün de aynıyım. Yanındayım.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Hak, hukuk ve adalet mücadelemizin lideri, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayım.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: Gençlerin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü,milletimizin huzurlu ve mutlu olduğu,daha aydınlık, daha özgür ve daha adil bir Türkiye için bugün de yarın da Sayın Genel Başkanımızın yanındayım.

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre: TBMM Grubumuzun 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’na Seferihisar’da başladık. İktidar yolunda umutları yeşerterek, karamsarlıkları bir kenara bırakarak değişimin önündeki bariyerleri her koşulda birlikte kaldıracağız. Yanındayım Kılıçdaroğlu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: Sayın Genel Başkanım, hep yanındaydık, her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu: 'Hak Hukuk Adalet' mücadelesinde yılmadan, yorulmadan yürüyen Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun daima yanındayım.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu: Her zaman yanındayım Sayın Genel Başkanım. Asla yalnız yürümeyeceksin.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: Her şartta ve koşulda Sayın Genel Başkanımızın yanındayım.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu: "Bıraksın peşimizi, kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar." Yanındayım Sayın Genel Başkanım.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: Kayıtsız şartsız, her koşulda, her yerde tüm gücümle yanındayım Sayın Genel Başkanım.

DAHA ÖNCE DE 'YOL ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM; YA BANA KATILIN YA DA YOLUMDAN ÇEKİLİN' DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz nisan ayında hukuk tarihine 'skandal' olarak adını yazdıran Gezi Parkı davasında çıkan hapis kararları sonrası açıklamada bulunmuştu.

Dünyanın kötülük yapanlar değil, buna seyirci kalanların yüzünden bu hale geldiğini belirten CHP lideri, "Cesaret yoksa zafer yoktur değerli arkadaşlarım" vurgusunu dile getirdiği konuşmasında şu çıkışı yapmıştı:

'YA BANA KATILIN YA DA ŞU ANDA YOLUMDAN ÇEKİLİN'

"Yol arkadaşlarım, bütün yol arkadaşlarımıza sesleniyorum, size de bir çift lafım var, bu engerekler ve çiyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu millete çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da şimdi şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum."

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu