Sağduyu çağrısı yaptı: Selahattin Demirtaş'tan provokasyon amaçlı pankarta tepki

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, provokasyon amaçlı asıldığı iddia edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasının bulunduğu pankart ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağduyu çağrısı yaptı: Selahattin Demirtaş'tan provokasyon amaçlı pankarta tepki

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasının yer aldığı provokasyon amaçlı “Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takacağım” yazılı pankart üzerine açıklama yaptı.

Demirtaş açıklamasında, iktidara tepki gösterdi ve “Halkın açlığı, yoksulluğu, işsizliği iktidarın umurunda değil. Onlar ballı maaşlarının, koltuklarının ve hesap verecekleri suçlarının telaşındalar. Bunun için de her türlü ayrımcılığı ve provokasyonu yapmaktan çekinmiyorlar maalesef” dedi.

Demirtaş açıklamasının devamında, “Ancak Elazığlı hemșehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak ve bu provokasyonlara asla alet olmayacaktır. Buradan memleketime, Elazığ'a özel selam ve sevgilerimi gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

Sağduyu çağrısı yaptı: Selahattin Demirtaş'tan provokasyon amaçlı pankarta tepki - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ ziyareti öncesi partisinin 'Hoş geldin' yazdığı pankart zabıta ekipleri tarafından indirilerek Kılıçdaroğlu'nun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında söylediği iddia edilen sözlerin yer aldığı afişler asılmıştı. Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'li isimleri hedef gösteren afişleri asanın ise AKP İl Başkanlığı olduğu iddia edilmişti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’da yapacağı grup toplantısı öncesinde kentteki billboardlara asılan afişlerle ilgili, "Billboardlardaki sözler bana ait değildir" demişti.

Sağduyu çağrısı yaptı: Selahattin Demirtaş'tan provokasyon amaçlı pankarta tepki - Resim : 2

Etiketler
Ağrı Edirne Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş