Başarır'dan Erdoğan'a sert sözler: 'Utanın, yüzünüz kızarsın'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "2 bin lira ve altındaki alacakların tasfiyesini sağlıyoruz" sözleri üzerine konuştu. Başarır, "Utanın, yüzünüz kızarsın" dedi.

Başarır'dan Erdoğan'a sert sözler: 'Utanın, yüzünüz kızarsın'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “15 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların tasfiyesini sağlıyoruz… 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacak” sözlerine yanıt verdi. Başarır, “Bir kişiyi icraya verseydin belki bugün 5,5 milyon yurttaşımız icralık olmayacaktı” dedi.

"Erdoğan’ın adeta yoksulluğun tarifini yaptığını" ifade eden CHP’li Başarır, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 5,5 milyon vatandaşımızın 2 bin liranın altındaki icra takiplerini sildiğini söylüyor. Bence bir ülkenin cumhurbaşkanı bu durumdan utanmalı. Eğer bu ülkede 5,5 milyon insan 2 bin liranın altındaki icra takibini ödeyemiyorsa icralık olmuşsa bu onların ayıbıdır” dedi.

"UTANIN, YÜZÜNÜZ KIZARSIN!"

CHP’li Başarır sözlerine şöyle devam etti:

“Buradan bir şey daha ifade etmek isterim. Yıldırım Demirören’in Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan çektiği kredi bugün faiziyle birlikte yaklaşık 1,5 milyar dolar. Yani 5,5 milyon insanın icra takibinin toplam tutarının yaklaşık 2,5 katı. Ey Cumhurbaşkanı bir kişiyi icraya verseydin belki 5,5 milyon insan icrada olmayacaktı. Öyle değil mi? Sen 5,5 milyon insanın icra takibinden fazla borcu olan Demirören’i icraya vermiyorsun ama 5,5 milyon insan icrada. Bence bundan utanın, bundan yüzünüz kızarsın!"

Etiketler
Mersin Recep Tayyip Erdoğan Ali Mahir Başarır Milletvekili