Erdoğan'dan Suriye açıklaması: '11 yıllık zulüm ve saldırı' dedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde yaptığı açıklamalarda ''Suriye'de 11 yıldır devam eden zulüm ve saldırılar'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Suriye açıklaması: '11 yıllık zulüm ve saldırı' dedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'ye yönelik olumlu mesajlarına rağmen Erdoğan, ''Suriye'de 11 yıldır devam eden zulüm ve saldırılar'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

''Başkaları 10 bin kilometreden gelip Irak'a Suriye'ye gelip müdahil olanlara ses çıkarmayanların, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına dil oturuyorlarsa basiretsizliktir.

Gün gelecek, tarih bunları yargılayacak ve tarih hükmünü verecektir. Ülkemizin savunma sanayini şikayet edenleri, tarih görecek. Biz SİHA'larımızı da yapacağımız, Akıncılarımızı da yapacağız.

20 yıldır olduğu gibi bugün de onları sığ hesaplarıyla baş başa bırakıp işimize bakıyoruz. Kimse Yunanistan'da 10-15 tane Amerikan üssü var diye eleştirmiyor. Ama en ufak bir şey çıktı mı Yunanistan'ı hedef alıyorlar, diyorlar.

Türkiye düzensiz göç mücadelesinde başarı çıtasını sürekli yükseltiyor. ''

Etiketler
Öğrenci Saldırı Suriye