Kulis: AKP içinde Ali Babacan sempatisinden bahsedilmeye başlandı

Gazeteci Yaşar Aydın, AKP içinde ve tabanında DEVA Partisi lideri Ali Babacan'a karşı sempatinin konuşulmaya başlandığını söyledi: "Gelecek Partisi ve liderine rezervi olan AKP tabanının Ali Babacan konusunda farklı düşündüğü ifade ediliyor."

Kulis: AKP içinde Ali Babacan sempatisinden bahsedilmeye başlandı

Birgün gazetesi yazarı Yaşar Aydın, son günlerde hem altılı masanın hem de AKP - MHP ittifakının en çok konuştuğu liderin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin her fırsatta Babacan'a sert sözlerle yüklendiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

'AKP TABANININ BABACAN KONUSUNDA FARKLI DÜŞÜNDÜĞÜ İFADE EDİLİYOR'

"Kuşkusuz bunda son aylarda daha görünür olmasının ve Gaziantep, Gebze ve Yozgat gibi illerde gerçekleştirdiği mitinglerin payı var. Ama farklı gerekçeler de var. AKP içinde ve tabanda Ali Babacan sempatisinden bahsedilmeye başlandı. Taşrada iş dünyasından kayışlar hızlandığı bilgisi geliyor. Yine bürokraside Gül’den sonra Babacan ziyaretleri moda olmaya başladı. Gelecek Partisi ve liderine rezervi olan AKP tabanının Ali Babacan konusunda farklı düşündüğü ifade ediliyor.

'YENİ UMUT OLMA YOLUNDA'

Saadet Partisi ile sıcak bir diyalog zemininin oluştuğuna dair bilgiler (seçim sonrası da devam edecek) yine kulağımıza çokça geliyor. Abdullah Gül destekli Deva Partisi, ANAP ve AKP gibi hızlı bir giriş yapmasa bile Erdoğan ile birlikte iktidarı tamamen kaybetmek istemeyen kesimin yeni umudu olma yolunda. Bekleyip göreceğiz."

Yazının tamamı.

Etiketler
DEVA Partisi Gelecek Partisi Ali Babacan Aydın