Sosyalist teorisyen Metin Çulhaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye İşçi Partisi Merkez Komite üyesi Metin Çulhaoğlu Ankara'da yoldaşları, sevenleri ve ailesinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı

Sosyalist teorisyen Metin Çulhaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

16 Ağustos’ta yaşamını yitiren Türkiye İşçi Partisi Merkez Komite üyesi Metin Çulhaoğlu Ankara’da son yolcuğuna uğurlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası’nda düzenlenen törene partisinden yoldaşları, çok sayıda sosyalist örgütün temsilcisi, sevenleri ve ailesi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan törende Çulhaoğlu’nun yaşamının ve mücadelesinin anltıldığı gösterimler yapıldı.

''ÖRGÜTSÜZ PARTİSİZ METİN ÇULHAOĞLU TARİFİ YOKTUR''

Marksist literatüre önemli katkılar yapmış, ömrünü sosyalizm mücadelesine adamış Çulhaoğlu için partisinden yoldaşları söz alarak konuşmalar yaptı. TİP MYK üyesi Can Soyer, TİP Gençlik Sekreteri Arzum Yalçın ve Çulhaoğlu’nun oğlu Sinan Çulhaoğlu’nun ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş söz aldı.

Yapılan konuşmalarda Çulhaoğlu’nun 1965’ten beri kesintisiz olarak bir çizginin temsilcisi olmasına rağmen sosyalist hareketin her cephesinde saygıyla anılmasına dikkat çekildi. Baş, konuşmasında “Örgütsüz, partisiz Metin Çulhaoğlu tarifi yoktur ama herkesin görüşlerine değer verdiği fikirlerini merak ettiği isim Türkiye’de çok azdır” dedi. Marksist literatüre yaptığı katkıların önemine vurgu yapılırken mütevazı bir hayat yaşadığı ifade edildi.

Erkan Baş’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Özge Akman, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Emek Partisi (EMEP) adına Fevzi Ayber, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Perihan Koca, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Devrimci 78’liler adına Ahmet Telli, Yordam Kitap Genel Yayın Yönetmeni Hayri Erdoğan ve Metin Çulhaoğlu’nun 40 yıllık yoldaşı Bülent Ufuk Ateş söz aldı.

Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’ndaki tören, konuşmacıların sözlerini tamamlamalarının ardından son buldu.

Çulhaoğlu’nun cenazesi, törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Etiketler
Ankara İşçi Türkiye Urla