İsmail Saymaz: AK Parti ve MHP, kale belledikleri şehirde ummadıkları bir sonuçla karşılaşabilir

Gazeteci İsmail Saymaz, Yozgat'ta edindiği izlenimleri aktarırken AKP ve ortağı MHP'nin 'kale' olarak belledikleri bu şehirde ummadıkları bir sonuçla karşılaşabileceklerini söyledi.

İsmail Saymaz: AK Parti ve MHP, kale belledikleri şehirde ummadıkları bir sonuçla karşılaşabilir

Ekonomi yönetiminin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı neticesinde attığı adımlar Türkiye'yi bir ekonomik krize sürüklerken, hayat pahalılığı iktidar partisi ve ortağı MHP'ye desteğin azalmasına yol açtı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bu kapsamda Yozgat'tan edindiği izlenimleri paylaştı.

"AK Parti ve MHP, kale belledikleri Yozgat’ta, ummadıkları bir sonuçla karşılaşabilir" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

"Şöyle ki: 2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, yüzde 75.5 oy aldı. Parlamento seçiminde ise Cumhur İttifakı yüzde 78.1’e çıktı. Dört vekilden ikisi AK Parti’ye. Biri MHP’ye. Biri de CHP’ye gitti. 2019’daki yerel seçimde üç ilçeyi CHP, ikisini İyi Parti aldı.

'YOZGAT'IN GELECEK SEÇİMDEKİ TERCİHİNİ KİMSE KESTİREMİYOR'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Bozdağ hemşerileri olduğu halde Yozgat’ın gelecek seçimdeki tercihini kimse kestiremiyor.

Yozgat’ın piyasası diye bilinen Lise Caddesi’nde, yürüyüşe çıktığımız eski BBP İl Başkanı Durak Arıkan, Cumhur için çantada keklik olmadıklarını söylüyor. 'AK Parti ancak bir milletvekilli çıkarabilir' diyor, 'İki zor.' Arıkan’a göre dört milletvekilliği dört partiye dağılabilir.

'MHP'Yİ ÖLÇEBİLMEK MÜMKÜN DEĞİL'

Bürosunda çaya davet eden Yeni Ufuk Gazetesi’nin sahibi ve başyazarı Bekir Çaylak da tahminleri doğruluyor. AK Parti’nin çok kan kaybettiğini ifade ediyor.

CHP Milletvekili Ali Keven’in yeniden TBMM’ye girebileceği ve İyi Partili Prof. Dr. Taner Demirer’in seçilebileceği vurgulanıyor.

MHP’yi ölçebilmek ise mümkün değil. Kaderini Cumhur İttifakı’na bağlamanın, içinde olmadığı halde iktidarın tasarruflarını savunmak zorunda kalmanın bezginliği içindeler. Suskunlar. (...)"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
İsmail Saymaz MHP Yozgat AK Parti