CHP'den Süleyman Soylu'ya sert sözler: 'O bakanlığı kullanarak bizim belediyelerimize operasyon çektiğini de biliyoruz'

CHP'li Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik açıklamalarda bulundu. Torun, ''O bakanlığı kullanarak bizim belediyelerimize operasyon çektiğini de biliyoruz'' dedi.

CHP'den Süleyman Soylu'ya sert sözler: 'O bakanlığı kullanarak bizim belediyelerimize operasyon çektiğini de biliyoruz'

CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun başkanlığında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Seyit Torun, toplantının açılış konuşmasında; CHP'li belediyelerin, şeffaf, hesap verebilir olduğunu vurguladı. Engellerle karşılaştıklarını belirten Torun, "Hiç mazeret üretmeden, şikâyet etmeden bu süreci de olumlu bir şekilde atlatma gayreti içerisine girdiler. Yatırımlarını öncelikleştirdiler. Uçuk kaçık projelerden kaçtılar ve çözülmesi gereken en önemli sorunlardan başlayarak vatandaşlarımızın yanında oldular. Bunu yaparken kredileri onaylanmadı, yardımlar kesildi, sürekli soruşturmalarla, müfettişlerle bir şekilde engellenmeye çalışıldı" dedi.

SOYLU'YA YÜKLENDİ

Torun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilişkin ise "O İçişleri Bakanlığı koltuğuna yakışmayan bakana bir kez daha söylemek istiyorum; biz senin ne yaptığını biliyoruz. O bakanlığı kullanarak bizim belediyelerimize operasyon çektiğini de biliyoruz. İki tane belediye başkanı Şırnak'ta, mahkeme kararı sabit olmasına rağmen görevden almıyorsun, ama hakkında şu anda hiçbir delil olmayan belediye başkanlarımızı görevden alıyorsun. Kaldı ki hep iftiralarla ile bugüne geldin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 557 terör ile iltisaklı kişi var dedin. Hiçbir şey çıkmadı" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Seyit Torun İçişleri Bakanlığı Operasyon Süleyman Soylu