CHP’li Killik’ten büyük iddia: ‘‘Genç seçmenlerden yüzde 40-50 oy alıyoruz’’

CHP Gençlik Kolları Başkanı Killik, Gerçek Gündem'e konuştu. Killik, "Türkiye’de yaklaşık 7,5 milyon genç seçmen ilk kez oy kullanacak. CHP bu kitlede ciddi fakla önde. Yüzde 40-50 aralığında oy alıyoruz" dedi.

GERÇEK GÜNDEM - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları İl Başkanları toplantısı bugün İstanbul’da başlıyor. Üç gün sürecek toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da il gençlik kolları başkanlarıyla beraber olacak.

İlk günkü toplantıların ardından 81 ilden gelen genç başkanlar İstanbul’un 39 ilçesine dağılarak kendi illerinden İstanbul’a göçmüş hemşehrileriyle bir araya gelecek. CHP Gençlik Kolları il başkanları Cumartesi ve Pazar günü de seçim işlerinden, seçim güvenliğine, Türkiye’nin gündeminden Türkiye’nin ekonomik sorunlarına kadar birçok başlıkta uzmanlardan bilgi alacak, bu konulardaki çalışmalara katılacak.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI KİLLİK, GERÇEK GÜNDEM'E KONUŞTU

Üç günlük toplantı önceki Gerçek Gündem TV’de Hilmi Hacaloğlu’nun sorularını yanıtlayan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, iktidar baskısı nedeniyle gençlerin muhalif partilerde örgütlenmekten korktuğunu dile getirdi.

Göreve başladığında 90 bin olan CHP Gençlik Kolları üye sayısının 108’e çıktığını belirten Killik, ‘‘Aslında bir bu kadar hatta çok daha fazla gönüllü kadrosu var. CHP açısından bu konuda rahatsız değiliz ama ülkemiz demokrasisi açısından mutsuzuz. Çünkü bu arkadaşların CHP’ye üye olmakla ilgili bir sıkıntısı yok. Ama ‘Ben CHP’ye üye olursam acaba memuriyete önüme engel çıkarılır mı? İş bulurken bir sorun olur mu?’ diye çekiniyorlar. KPSS’ye gireceğim mülakatta bu önüme çıkar diye endişe taşıyorlar. Bu nedenle "biz üye olmayalım ama imkanınız ölçüsünde yardımcı oluruz diyorlar. KPSS sınavını hedefleyen neredeyse herkes bu korkuyu taşıyor’’ ifadelerini kullandı.

‘‘GENÇ SEÇMENDE MİLLET İTTİFAKI’NIN OYU YÜZDE 65-70’’

Türkiye’nin 81 ilinde ilk kez oy kullanacak genç seçmenlerin kapılarını çalarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yazdığı bir mektubu verdikleri yeni bir seçim kampanyası başlattıklarını söyleyen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı, bu çabalarının ciddi bir karşılık ürettiğini dile getirdi.

Gençosman Killik, ‘‘Türkiye’de yaklaşık 7,5 milyon genç seçmen ilk kez oy kullanacak. Bu toplam seçmenin yüzde onundan fazla olduğu gibi birçok ülkenin nüfusundan bile fazla. Biz bu kitleye özel olarak çalışıyoruz. CHP bu kitlede ciddi fakla önde. Millet İttifakı’nın oyu yüzde 65-70 bu genç seçmende. Biz de yüzde 40-50 aralığında oy alıyoruz. Araştırmalar da bunu gösteriyor. Ancak bu oy oranını daha yukarı çıkarmak istiyoruz. Gençlerin en büyük umutsuzluğu geleceksizlik. ‘Bu ülkede ben yaşarsam hukuken, ekonomik olarak rahat olabilir miyim?’ Bu kaygıyı hissediyorlar. Özgürlük ortamı yok. Daha yeni Zeytinli Rock Festivali yasaklandı. İnsanlar burada nefes almışlar, eğlenmişler. Bu festivali yasaklıyorlar. Eğlenmeye bile tahammül yok. Öğrenciler KPSS’ye giriyor, sınav iptal ediliyor. Bu ciddi bir güvensizlik yaratıyor. Gençler dünyadaki akranların çok gerisinde bir refah düzeyine sahip. Cep telefonu almak bile lüks görülüyor bu ülkede’’ dedi.

‘‘KILIÇDAROĞLU’NUN HELALLEŞME ÇIKIŞI TÜRKİYE İÇİN BİR MİLAT’’

Sosyal demokrat bir aileden gelmediğini ortalama Konyalı muhafazakar bir ailede büyüdüğünü söyleyen Gençosman Killik, Kılıçdaroğlu’nun son dönemde gündeme getirdiği helalleşmenin önceki yıllarda CHP’yle arasına mesafe koyan çevrelerde bir karşılık ürettiğini düşünüyor.

CHP Gençlik Kolları Başkanı, ‘‘Bu çıkış aslında Türkiye siyaseti için milat noktalarında biri. Bunu yalnız CHP için değil devletin de yapması gerektiğini düşünüyoruz. Roboski bu noktalardan bir tanesi. CHP’nin yönetimde olduğu bir dönem değil. O gün devleti yönetenler altını çiziyorum devlet değil kişiler bir katliam yaptı. Bununla helalleşilmesi lazım. Muhafazakar kesimde karşılık bulmadıysa politikalarımız, onları dinleyelim. Geçmişte hangi politikalarımız yanlıştı ya da hatalı görüldü. Bunları konuşmak istiyoruz. Mütedeyyin kesimin partimize karşı 28 Şubat sonrası bir kırgınlığı var. Doğrudur yanlıştır. Biz ‘bunu düzeltelim, önyargıları kırmak için ne gerekiyorsa yapalım, konuşalım’ diyoruz. Ben muhafazakar bir ailede yetişmiş bir insanım. Ve şimdi gençlik kolları genel başkanıyım. Eğer CHP içinde bir mesafe olsa muhafazakarlara ben bu noktaya gelmezdim. Ailem de benim önümün kapanacağını düşünüyordu. Onlar da şimdi böyle olmadığı gördüler’’ diye konuştu.

Etiketler
Türkiye