İsmail Saymaz: Erdoğan, ilk kez Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerine katılacak

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Ağustos’ta başlayacak olan Hacı Bektaş-ı Veli 751. Anma Yılı Etkinlikleri’ne katılacağını yazdı.

İsmail Saymaz: Erdoğan, ilk kez Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerine katılacak

Saymaz, "Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevi’nde Muharrem orucunu açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alevilerle ilgili bir hamle daha geliyor. Erdoğan ilk kez bu yıl, 13 Ağustos’ta başlayacak olan Hacı Bektaş-ı Veli 751. Anma Yılı Etkinlikleri’ne katılacak." bilgisini paylaştı.

"Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Arif Ali Özzeybek’in yürüttüğü çalışmalar sonunda Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi’nde Muharrem orucunu açmıştı. İkinci bir adım olarak Erdoğan’ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli 751. Anma Yılı Etkinlikleri’ne katılma kararı aldı. Erdoğan, etkinliklerin başlama günü olan 13 Ağustos’ta Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde olacak." ifadelerini kullanan Saymaz, yazısını şöyle sürdürdü:

Bir Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi Erdoğan’ın katılımını doğrulayarak, “Cumhurbaşkanımız aksilik olmadığı sürece gelmeye niyetli” dedi. Aynı yetkili Hüseyin Gazi Cemevi'ndeki buluşmada katılımcılardan bu yönde bir davet geldiğini de söyledi.

Etkinliklere Anadolu’nun her şehrinden 1500’e yakın dedenin getirileceğini vurguladı. Erdoğan, ilk kez Hacı Bektaş-ı Veli Anma Yılı Etkinlikleri’ne katılmış olacak.

Etiketler
İsmail Saymaz Halk TV Ağustos