Fehmi Koru: Cumhurbaşkanı adayımı açıklıyorum

Gazeteci Fehmi Koru, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili "Hâlâ keşke aday o olsa, önümüzdeki muhataralı dönemden sağlıklı ve huzurlu bir biçimde çıkılmasına öncülük etse görüşündeyim" dedi.

Fehmi Koru: Cumhurbaşkanı adayımı açıklıyorum

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir yıldan az süre kala gözler, muhalefetin adayının kim olacağına çevrildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru, kendi adını taşıyan internet sitesinde kaleme aldığı yazıda aday olarak görmek istediği ismi açıkladı.

Gül'ün görevde bulunduğu dönemden bazı örnekler veren Koru, şunları kaydetti:

"(...) Yurt dışı gezilerine giderken kendisine refakat edecek siyasileri belirlerken TBMM’de temsil edilen partiler arasında ayrımcılık yapılmamasına dikkat ettiğini biliyorum. Her seyahatinde AK Partililer yanında CHP, MHP ve HDP’den milletvekilleri de bulunurdu.

Sorunların çözümünde muhalefetin de görüşlerinin alınmasını ister ve bunu sağlamaya çalışırdı.

Meclis’e getirilen yasa tekliflerini hukukçu danışmanlarına incelettirir, muhalefetin haklı itirazlarının da dikkate alınmasını isterdi. Pek çok teklif, biraz da onun bu hassas yaklaşımı sayesinde, fazla gürültü kopartılmadan kolayca yasalaşabildi.

Unuttuğumuz özellikler bunlar.

Gül’ün Karar yazarına açıklamaları bana bunları hatırlattı.

Keşke 'Acaba aday olmak için mi?' kuşkuculuğuyla konuya yaklaşmak yerine, açıkladığı görüşlere yol gösterici uyarılar gözüyle bakılsa.

Öyle bakılmıyor, onun yerine 'Acaba kendisini öne sürerek yeniden cumhurbaşkanı olmak mı istiyor?' sorusu soruluyor.

Velev ki öyle…

İngiltere’de skandallarla istifaya zorlanan başbakanın yerine gelecek kişinin nasıl belirlendiğini gördük: On siyasi 'Ben adayım' diye ortaya atıldı. Adaylar temel konulardaki görüş ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaştılar. Televizyonda birlikte tartıştılar. Elene elene sonunda iki aday kaldı. Elenenlerin de arkasında yer tuttuğu aday -muhtemelen Liz Truss– başbakanlığı üstlenecek.

Fena bir yol mu bu?

Her iddialı kişinin adaylık yarışına girmesini bizde de teşvik etmek lazım.

Türkiye’nin içinde bulunduğu çoğu zor şartların üstesinden gelmede ve sorunların çözülmesinde, seçimden cumhurbaşkanı olarak çıkacak kişinin en önemli işleve sahip olacağı belli. Cumhurbaşkanının Abdullah Gül’ün şahsında temsil ettiği özelliklere sahip biri olması gerektiğiyle ilgili görüşümü bugün de koruyorum. Hâlâ keşke aday o olsa, önümüzdeki muhataralı dönemden sağlıklı ve huzurlu bir biçimde çıkılmasına öncülük etse görüşündeyim."

ERDOĞAN'A 'NASİHATTE' BULUNMUŞTU: YERİNDE OLSAYDIM...

Gül, son olarak Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan'a gündemde yer alan konulara ilişkin açıklamalarda bulunmuş; ekonomi başta olmak üzere iktidar partisine birçok konuda eleştiriler yöneltmişti.

Halefi Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili "Yerinde olsam herkesin 'Helal olsun' diyeceği bir ekip kurardım" ifadesini kullanan Gül, 'enflasyonun ciddiye alınmamasına hayret ettiğini' söylemişti.

Etiketler
Fehmi Koru Abdullah Gül