KPSS skandalı: Bahçeli bu kez AKP’den ‘daha fazlasını’ istiyor

KPSS skandalı ardından açıklama yapan Bahçeli, ‘ayrıntılı soruşturma’ istedi. Bahçeli’nin isteği yerine getirilirse olayın MHP’ye operasyon mu, tarikatların devlete sızma çabası mı olduğu netlik kazanacak.

KPSS skandalı: Bahçeli bu kez AKP’den ‘daha fazlasını’ istiyor

GERÇEK GÜNDEM - KPSS’deki ‘dershane soruları’ skandalı, siyasetteki büyük tartışmayı da gözler önüne serdi.

Soruların Yediiklim dershanesinin kitapçıklarında yer aldığının ortaya çıkmasıyla birlikte, ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na soruşturma talimatı verdi.

Bugün ise KPSS’nin iptal edildiği duyuruldu.

BÜROKRASİDEKİ KAVGA CANLI YAYINDA ORTAYA ÇIKTI

Devletin, devlete memur almak için yaptığı sınavdaki şaibeler, büyük bir savaşın da gün yüzüne çıkmasına neden oldu.

Habertürk’te dün akşam yayımlanan programda eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, “Halis Aygün, bu görevi yapmaya muktesebatı yeterli bir arkadaş. Ve MHP tandanslı bir arkadaş. Fakat bazı tarikat ve cemaatlerin bazı bakanlıklarda yer tutmuşluğu var. Sayın bakanla bu arkadaşın yıldızının barışmadığı söylenir. Ve bu arkadaşın buradan tasfiye edilmesi gerektiği için de bir mücadele de verilir. Bu arkadaş MHP tandanslı ve bu arkadaşın bir an önce yok edilmesi için tezgah da hazırlanmış olabilir. Bunların (soruların sızdırılması) altında böyle bir plan olabilir. Burada Halis Aygün’ü yeme meselesi var” ifadelerini kullandı.

Şimşek’in Aygün’ün MHP’ye yakın olduğunu söylemesi ve tarikatlara göndermede bulunması dikkat çekiciydi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, program devam ederken yaptığı açıklamada, verdiği bir bilginin MHP’li bir isim yerine CHP’li Berhan Şimşek’çe yorumlanması üzerinden Habertürk TV çalışanlarını ve bünyesinde oldukları CİNER Grubu’nun patronu Turgay Ciner’i hedef gösterdi.

“GÖNDERDİĞİMİZ ÖSYM BAŞKANIYLA İLGİLİ BİLGİLERİN…”

Yalçın, Habertürk’ün partisi aleyhine yayın yaptığını iddia ederek şunları söyledi:

“Bu örneklerden birisinde şu anda yayınlanmakta olan Habertürk Gündem’de Kürşat Oğuz’a gönderdiğimiz ÖSYM başkanıyla ilgili bilgilerin Berhan Şimşek gibi yazısı turası silinmiş birisinin insafsızlığına teslim edilmesidir.”

Yalçın’ın açıklamasıyla birlikte, ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le kavgalı olduğu, tarikatlar tarafından hedef alındığı bilgisinin kaynağının MHP Genel Merkezi olduğu ortaya çıktı.

Ancak, Yalçın programa gönderdiği mesajda Halis Aygün’ün MHP’ye yakın olmadığını da ileri sürdü. İki mesaj arasındaki çelişki ise ortada duruyor…

BAHÇELİ SUSKUNLUĞUNU BOZDU, ÇAĞRIDA BULUNDU

AKP ve MHP arasındaki “bürokrasideki kadro” kavgasının alenen ortaya çıkması, gözleri daha önce iki parti arasındaki gerilimlerde tansiyonu düşüren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çevirdi.

KPSS skandalı ilk ortaya çıktığında sessiz kalan Bahçeli, suskunluğu bugün yaptığı açıklamayla bozdu.

MHP liderinin açıklaması, savaşı daha da kızdıracak cinsten… Bahçeli, KPSS’deki tartışmalı 20 sorunun kimler tarafından tam ve eksiksiz doğru yanıtın verildiğinin tespit edilmesini istedi.

Bahçeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“KPSS'de çıkan ve bir yayınevinin test kitapçığında sorulduğu anlaşılan 20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmeli, bu şahıslarla ilgili inceleme de acilen yapılmalıdır. Hiçbir evladımızın haklarının gaspına sessiz durmayacağımız, emeklerinin ve ümitlerinin heba edilmesine seyirci kalmayacağımız çok iyi bilinmelidir.”

Bahçeli bu açıklamasında ‘MHP tandanslı’ olduğu belirtilen eski ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den bahsetmedi fakat, görevden alındıktan sonra ‘itibar suikastine uğradım’ diyen ve olayın aydınlatılmasını isteyen Aygün’ün tavrına örtülü destek vermiş oldu.

Cumhur İttifakı’nın ayakta kalması için Erdoğan ve AKP’ye her adımında sınırsız destek veren MHP lideri Bahçeli’nin KPSS skandalında ‘ayrıntılı soruşturma’ istemesi ve soruları önceden ele geçirenler konusunda inceleme yapılması istemesi dikkat çekti.

MHP tandanslı Aygün yerine ÖSYM Başkanlığı’na İsmailağa cemaatine yakınlığı dikkat çeken Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un atanması da görevden almanın “MHP’ye karşı ve MHP’ye rağmen” yapıldığı iddialarını güçlendirdi.

Bahçeli’nin ittifak ortağına yaptığı ‘soruşturmanın derinleştirilmesi’ çağrısı karşılık bulursa, hem skandalın arkasındaki isim ya da grubun kim olduğu hem de ‘operasyonun iktidar ortağı MHP’ye yakın bir ismi koltuktan kaldırmaya dönük bir hamle olup olmadığı’ ortaya çıkacak.

Etiketler
KPSS Operasyon Soruşturma Tarikat