Sorular bire bir aynı çıkmıştı: CHP'li Orhan Sümer KPSS skandalını Meclis gündemine taşıdı

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, KPSS 2022 sınavında çıkan soruların daha önce bir dershane grubunun deneme sınavlarında bire bir aynısı olmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sorular bire bir aynı çıkmıştı: CHP'li Orhan Sümer KPSS skandalını Meclis gündemine taşıdı

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, KPSS 2022 sınavında çıkan soruların daha önce bir dershane grubunun deneme sınavlarında bire bir aynısının sorulmasıyla ilgili konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Sümer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

"AKP DÖNEMİNDE YAPILAN SINAVLARA GÜVEN KALMAMIŞTIR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Sümer, “Ülke yönetiminde ve belli başlı birçok konuda olduğu gibi milyonlarca kişinin girdiği sınavlarda da AKP’ye güven kalmamıştır. Daha önce soruların nasıl çalındığı belirli gruplara nasıl servis edildiği ortaya çıkmıştı. Benzer işler ne yazık ki halen devam ediyor. Geçen hafta sonu yapılan KPSS 2022 Sınavında bazı soruların bir dershane grubunun daha önce yayınladığı deneme sınavlarında bire bir aynısının çıktığı görüldü. Sınav havuzlarına gönderilen benzer sorular diyerek geçemeyeceğimiz kadar aynı ve bire bir sorulması ne yazık ki vicdanları yaralıyor” dedi.

KPSS 2022 SORULARINDA SIZINTI İDDİASI

Orhan Sümer şunları ifade etti:

“Yıllarca sınavlara hazırlanan, kamuda çalışma hayali kuran gençler sosyal medyada emeklerinin çalındığını haykırıyor. Ne oldu diye incelediğiniz zaman Yediiklim adlı Dershane grubunun sınav öncesinde yaptığı denemelerde ve videolu ders anlatımlarında kullanılan sorularının noktası virgülüne kadar KPSS 2022 Sınavında çıktığını görüyoruz. Sayın Bakana bu sızıntı ve sınav güvenliğine gölge düşüren olayları sorduk. Kimsenin aklında şüphe uyandırmayacak adaletli günleri Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında mutlaka tesis edeceğiz.

SINAVLARDA SORULARI, GENÇLERİN İSE ÜMİDİNİ ÇALIYORLAR

Ne yazık ki daha önce askeri okullara giriş, KPSS, ÖSS gibi sınavlarda belirli grupların sorulara hakim olduğu ve tırnak içinde kendi öğrencilerine avantaj sağladıkları ortaya çıkmıştı. Artık ülkemizde yapılan sınavların inandırıcılığı ve güvenilirliği giderek azalıyor. Çalınan sadece sınav soruları olmuyor. Bir dönem gençliğinin ülkeye olan ümidi de çalınmış oluyor."

Etiketler
KPSS Adana Meclis Mahmut Özer Orhan Sümer