Melih Gökçek'in adı da gündemdeydi: Kayıp istihbarat aracıyla ilgili soruya İçişleri Bakanlığı'ndan 'yanıt'

Ortam dinlemesi yapan araçlardan birkaçının kaybolduğu, bir tanesinin de eski belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından kullandırıldığı yönündeki iddialara İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Melih Gökçek'in adı da gündemdeydi: Kayıp istihbarat aracıyla ilgili soruya İçişleri Bakanlığı'ndan 'yanıt'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, geçtiğimiz yıl aralık ayında, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Emin Aslan’ın ortam dinlemesi yapan araçlardan birkaçının kaybolduğu, bir tanesinin de eski belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından kullandırıldığı yönündeki ifadeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirmişti. Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Bu araçlardan birinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’e yakınlığı ile bilinen Ahmet Ertürk’ün kullandığı mavi renk Volkswagen Golf araç olduğuna dair iddialar soruşturulmuş mudur?” diye sormuştu.

İÇİŞLERİ'NDEN YANIT GELDİ

Taşcıer'in, “TBMM ‘Telekulak Komisyonu’ olarak bilinen komisyonda ifade edilen, kayıp ortam dinlemesi yapan observer araçlarının akıbeti hakkında bir çalışma yapılmış mıdır? Bugüne kadar bu araçların hangileri olduğu ve kimler tarafından kullanıldığı tespit edilebilmiş midir? Bu araçlardan bir tanesinin bir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kullandırıldığına yönelik iddialar o günden bu yana hiç araştırılmış mıdır? Bu araçlardan birinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’e yakınlığı ile bilinen FETÖ üyesi Ahmet Ertürk’ün kullandığı mavi renk Volkswagen Golf araç olduğuna dair iddialar soruşturulmuş mudur?” sorularını yönelttiği önergeye İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

TAŞCIER'DEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA: NEYİ GİZLİYORSUNUZ?

Gelen yanıtı Twitter hesabından paylaşan Taşcıer, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bir yanıtsız yanıt daha aldım! Hem Telekulak Komisyonu'nda ifade edilen, hem de Gökçek'in sağ kolu olarak bilinen kişinin markası rengine kadar söylediği 'ortam dinlemesi yapan araç' meselesini sordum, gelen sözde cevap bu. Neyi gizliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

İşte İçişleri Bakanlığı'nın Gamze Taşcıer'e yanıtı:

Melih Gökçek'in adı da gündemdeydi: Kayıp istihbarat aracıyla ilgili soruya İçişleri Bakanlığı'ndan 'yanıt' - Resim : 1

Melih Gökçek'in adı da gündemdeydi: Kayıp istihbarat aracıyla ilgili soruya İçişleri Bakanlığı'ndan 'yanıt' - Resim : 2

Etiketler
Melih Gökçek İçişleri Bakanlığı