CHP, AB Türkiye Delegasyonuyla toplantı yaptı: AB değerleri vurgusu

CHP yöneticileri, AB Türkiye Delegasyonu ile partinin Genel Merkezi'nde görüştü. CHP’li kurmaylar, "CHP'nin demokrasi mücadelesi vermiş sosyal demokrat bir parti" olarak, tarihsel bir perspektifle AB değerlerini benimsediğinin altını çizdi.

CHP, AB Türkiye Delegasyonuyla toplantı yaptı: AB değerleri vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Üyeleri ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut bugün CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

CHP'NİN PERSPEKTİFİ ANLATILDI

CHP’nin Avrupa Birliği perspektifinin de paylaşıldığı görüşmede 23-24 Haziran 2022 tarihli AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinin içinde bulunduğu mevcut durum ve ilişkilerin geleceği kapsamlı bir çerçevede ele alındı.

Toplantıda, Ukrayna-Rusya çatışmalarına bağlı olarak Avrupa güvenliği ve Türkiye’nin bu süreçteki rolü de görüşülen konular arasında yer aldı.

AB DEĞERLERİ VURGUSU

CHP’li kurmaylar, "CHP'nin demokrasi mücadelesi vermiş sosyal demokrat bir parti" olarak, tarihsel bir perspektifle AB değerlerini benimsediğinin altını çizdi. Türkiye’de bulunan sığınmacılar konusunda CHP’nin endişeler de Meyer Landrut’a aktarıldı.

Etiketler
Türkiye