Ümit Özdağ Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı, Süleyman Soylu'dan yanıt geldi: 'Aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş'

Irkçı ve yabancı düşmanı çıkışlarıyla ile gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yarın Reyhanlı’ya giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı. Özdağ'a Süleyman Soylu, sert tepki gösterdi.

Ümit Özdağ Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı, Süleyman Soylu'dan yanıt geldi: 'Aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş'

Son dönemde Irkçı ve yabancı düşmanı çıkışlarıyla ile gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin 1’inci Olağan Adana İl Kongresi’ne katılmak ve il binasının açılışını yapmak üzere kente geldi.

Adana’da yaptığı konuşmada partisinin sığınmacılarla ilgili politikasına değinen Özdağ, “Türk milleti, Haziran 2023’te ‘Artık istemiyoruz, bunlar gitsin’ der ve Zafer Partisi’ni desteklerse; hazırladığımız Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile herkesi bir yıl içerisinde ülkesine göndereceğiz” dedi.

SURİYE SINIRINA MAYIN YERLEŞTİRECEKMİŞ

“Yeni mültecilerin gelmesini engellemek için ise sınırda çok kapsamlı bir savunma tedbiri geliştiriyoruz” ifadelerini kullanan Özdağ, yarın Reyhanlı’ya giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı. Özdağ, “Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan çekileceğiz. Yarın Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum” diye konuştu.

SOYLU'DAN YANIT

Özdağ'ın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir açıklama yaptı.

İzmir Emniyet Müdürlüğüne yeni araçların tahsis edilmesi nedeniyle Konak Meydanı'nda düzenlenen törene katılan Soylu, konuşmasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamalarına da tepki göstererek, "Bugün Gazi Meclisimizde milletvekili demeye de ağzım dilim varmıyor da birisi, yani kullanılmaya çok müsait olan, kullanılan, uluslararası istihbarat örgütlerinin maşası olmuş birisi diyor ki; 'Elime mayın alıyorum, mayınla beraber Hatay sınırına gideceğim.' Hatay sınırına mayın döşeyecekmiş. Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. Ya ne yapmaya çalışıyorsun? Fikrin, zikrin düşüncen ne?'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ümit Özdağ Süleyman Soylu Zafer Partisi Reyhanlı