AKP'lilerin il sayısında kafası karışık: Şamil Tayyar'dan 'İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur' önerisi

AKP'li Demiröz'ün "İl sayısı 100'e çıkacak" açıklamasının ardından AKP'li Tayyar, böyle bir kararın olmadığını belirterek, "İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur" dedi.

AKP'lilerin il sayısında kafası karışık: Şamil Tayyar'dan 'İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur' önerisi

AKP’li siyasetçilerden iki gün içinde “100 il olacak” konusunda farklı açıklamalar geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, dün yaptığı açıklamada “Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız” ifadelerini kullandı.

Ancak AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün 100 il açıklamasının karar değil Demiröz'ün temennisi olduğunu belirterek, "Ben de temennimi söyleyim: İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur." dedi.

Tayyar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Katıldığım hiçbir toplantıda 100 il konusu gündeme gelmedi. Demiröz başkanımız da karar değil temennim dedi. Buna rağmen mevzu hararetlendi, ben de temennimi söyleyim: İl sayısı 50’ye düşürülse, her ilden 2 vekil seçilse ne iyi olur. Az vekil, az vali, az masraf, çok hizmet."

NE OLMUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Ahlat Belediyesi tarafından 25-27 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta Festivali'nde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ahlat'ta bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderleri toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşecek bir kent haline geleceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim."

Demiröz sözlerinin gündem olmasının ardından da şu açıklamayı yapmıştı:

"Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında ‘İl sayısı 100’e çıkarılacak’ şeklinde yanlış yansıtılmıştır."