İmamoğlu, AKP'li belediye başkanlarının Atatürk Ormanı'na yaptırdıkları lojmanları gösterdi: 'Aslında 25 yılın özeti'

İBB Başkanı İmamoğlu, Florya Atatürk Ormanı'ndan kendisinden önceki dönemde AKP'li belediye başkanlarının yaptırdığı lojmanları gösterdi. Ormanlık alana yapılan lojmanların boşaltıldığını söyleyen İmamoğlu, "aslında 25 yılın özeti" dedi.

İmamoğlu, AKP'li belediye başkanlarının Atatürk Ormanı'na yaptırdıkları lojmanları gösterdi: 'Aslında 25 yılın özeti'

Youtube kalan “Mevzu:” 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin üçüncü yılında, “başka bir başkan: Ekrem İmamoğlu” başlıklı bir video yayımladı.

Videoda, 23 Haziran seçimleri ve seçimlere giden yolda yaşananlara yer verilirken, son dönede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun odak noktasında olduğu tartışmalara da değinildi.

Metropoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar, Gazeteci İsmail Saymaz ve İmamoğlu’nun görüşlerine yer verilen belgeselde, İmamoğlu’nun tartışma yaratan Karadeniz turuna dahil de görüşler yer aldı.

“63-64 PUANLA EKREM İMAMOĞLU’NUN TEKRAR KAZANACAĞINI GÖRÜYORUZ”

Özer Sencar, videoda İBB seçimleriyle ilgili yaptıkları araştırmanın sonuçlarını da açıkladı:

“‘Bu Pazar seçim olsa, Ekrem İmamoğlu tekrar belediye başkanlığına aday olsa oy verir misiniz?’ dediğimizde, 63-64 puanla Ekrem İmamoğlu’nun tekrar kazanacağını görüyoruz.

Bazı acılar insanlar tarafından unutulmaz. Erdoğan’ın da hayatında unutmayacağı günlerden bir tanesidir 23 Haziran.

Erdoğan gibi bir lider, kendisini bir seçim yarışında mağlup eden bir kişiyi kolay kolay affetmez. Hükümet elinden gelen her türlü engeli çıkarıyor.”

“O KADAR ELEŞTİRİYE RAĞMEN İMAMOĞLU, BEĞENİSİNDE2 PUAN KAYBETTİ; 52’DEN 50’YE İNDİ”

İmamoğlu’nun tartışılan çıkışları ve Karadeniz turuna da değinen Sencar, sosyal medyadaki tartışmaların kamuoyunun genel görüşünü yansıtmadığı kanısında. Özer Sencar, tartışmalara dair şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu tecrübeli bir siyasetçi değil. İlk defa siyasete İstanbul’un bir ilçesinde belediye başkanı olarak gelmiş, daha önce de bir müteahhit.

O kadar eleştiriye rağmen Ekrem İmamoğlu, beğenisinde kaç puan kaybetti? 2 puan. 52’den 50’ye indi. Bu bize şunu gösteriyor, sosyal medyadaki politik çevrelerin, bu olayı olduğundan fazla büyütmesi ve bütün kamuoyunun öyle düşünüyormuş gibi aktarmasıdır.”

“23 HAZİRAN’DA ERDOĞAN YENİLDİ”

Gazeteci İsmail Saymaz ise, 23 Haziran seçimlerinde asıl kaybedenin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşünde. Saymaz, seçimlerle ilgili görüşlerini şöyle anlattı:

“Şimdi diyorlar ki, ‘Cumhurbaşkanı hiçbir seçimde yenilmedi.’ 31 Mart’ta kim yenildi, 23 Haziran’da kim yenildi? Cumhurbaşkanı Erdoğan yenildi. Bütün mitinglerde o konuştu. O çıktı sahneye, ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ dedi. O kaybetti.”

2002’DE ERDOĞAN, RİZE’YE GİREMESİN DİYE MEHMET CENGİZ’İN KAMYONLARI ÖNÜNÜ KESTİ

Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinin politik açıdan önemine dair 2002 seçimlerinde Erdoğan’ın Rize’ye girişinde sıkıntı yaşamasını örnek vererek anlatan Saymaz, şunları kaydetti:

“2002’ye kadar Rize’nin uşağı Mesut Yılmaz’dı. Mesutçuluk o dönem Rizeliliğin üst kimliği gibiydi. Mesutçuydu herkes. 2002 yılında, yani AK Parti’nin işbaşına geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinden bir gün önce Erdoğan’ı Rize’ye sokmadılar. Erdoğan son mitingini yapmak üzere Rize’ye gelmişti. İş araçları ve kamyonlarla önü kesilerek, Rize’ye girmesi iki saat geciktirildi. Dedeman Oteli’nin önünden Erdoğan’ın seçim otobüsüyle Rize’ye girişini geciktirenler kimlerdi biliyor musunuz? Mehmet Cengiz ve diğer iş adamlarıydı. O gün Mesutçu olan Mehmet Cengiz, AK Partili oldular ve Dedeman Oteli’ni de Mehmet Cengiz’e verdiler.

Sadece Mesut Yılmaz’ın delebildiği yerde İmamoğlu’nun orada miting yapması bile ‘ben buradayım’ demektir. Bu bile iddialı bir durumdur.”

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI ATATÜRK ORMANI’NA KENDİLERİNE EV YAPMIŞ: ‘ASLINDA 25 YILIN ÖZETİ’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Florya Atatürk Ormanı’nda açıklamalarda bulundu.

Florya Atatürk Ormanı’nda belediye başkanlarının lojmanları olduğunu söyleyen İmamoğlu, yaşanılanları şöyle aktardı:

“Buraya ilk geldiğimizde eşimle, dediler ki ‘Sizin bir lojmanını var. Oraya gidelim, size gösterelim.’

Bu gördüğünüz koca alan aslında Belediye başkanının bahçesi. Enteresandır yani, Ümraniye Belediye Başkanı AK Partili, evi var burada. Ama Bakırköy Belediye Başkanı, yani buranın bulunduğu Bakırköy’ün Belediye Başkanının buradan haberi yok! E böyle komik bir durum. Bir de herkes kendine göre ev yapmış falan… Ya aslında 25 yılın özeti.

“BOŞALTMAK 5 AY SÜRDÜ, ARTIK 80 BİN METREKARELİK ALAN HALKA AİT”

Eşim ‘ben burada duramam, burası bize göre değil’ dedi. İsrafı, masrafı… Ne yapalım diye burada bir süreç başlattık. Boşaltmak uzun sürdü, 5 ay sürdü.

İstanbul Planlama Ajansı’nı kurma projemiz vardı. Burası orası oldu. Kampüse dönüştürelim dedik.

Günün sonunda, Florya Atatürk Ormanı’nın bir parçası olan, lojman olarak tasarlanmış 80 bin metrekarelik alan halka ait İstanbul Planlama Ajansı…”

İmamoğlu, ormanda bulunan ilçe belediye başkanlarının evlerini tek tek gösterdi.

“İKİ SEÇİMDE SAĞLAM YENİLGİ ALDILAR ÜÇÜNCÜSÜ DAHA BÜYÜK OLACAK”

İBB Başkanı İmamoğlu, röportajın sonunda şunları kaydetti:

“Umutsuzlaşan, köşesine çekilen insanlarımız olabilir. Asla, asla böyle bir duyguya kapılmasınlar. Ki İstanbul bütün duyguların ana merkezidir. Bu kent yüzde 55’e yakın oyla, aksi düşüncede. Bütün imkansızlıklara rağmen, bütün aşırı fırsatlarına rağmen iktidarın oyunu verdi ve değişimi başlattı.

25 yıldır sağlam bir yenilgi yaşadılar, sağlam. Hatta birincisini beğenmediler ikincisinde daha sağlam bir yenilgi aldılar. Üçüncüsünde daha büyük, daha sağlam yenilgi alacaklar. Hiç tereddüt duymuyorum.

Doğru bir yolculuk, aklında ve bilimin içinde olduğu bir yolculuk. Bu milleti içine katan bir yolculuk, bu ülkenin sorunlarını çok hızlı çözecek. Biz aslında şöyle bir yolculuk tanımlamalıyız. Bir kahramanı değil, 85 milyon kahramanı olan bir yolculuk. Bu gücü gösteren halkın olduğu yerde, umutsuzluğu herkes kafasından silip atacak. Umut kim? Herkes kendisine bakacak. Umut kendisi insanların. ‘Ben kendim için ne yapabilirim?’ dediği yerde o toplumun oluşturduğu zincir bambaşka bir güç, kimse karşısında duramaz.”