AKP'den Erdoğan'a zam savunması: "Milletvekili emekli maaşlarını cumhurbaşkanımızın bütçesine endeksli olmaktan çıkaralım"

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir talebi olmadığı halde 3 bin milletvekili ve ailelerinde ortaya çıkacak mağduriyet nedeniyle artışa onay verdi" savunmasını yaptı.

AKP'den Erdoğan'a zam savunması: "Milletvekili emekli maaşlarını cumhurbaşkanımızın bütçesine endeksli olmaktan çıkaralım"

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına ek bütçede zam getirilmesininin talep edilmesi hakkında gelen tepkiler üzerine konuştu.

Muhalefeti eleştiren AKP'li Mahir Ünal, "Konu Cumhurbaşkanımızın ödeneğinin artırılması değil. Cumhurbaşkanımızın böyle bir talebi olmadı. Emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı, eski Cumhurbaşkanları, milletvekillerinin emekli maaşlarına yansıtılmak zorunda kalındı" savunmasında bulundu.

Mahir Ünal'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

AKP'Lİ MAHİR ÜNAL: KONU CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖDENEĞİNİN ARTIRILMASI DEĞİL

2020 yılında Cumhurbaşkanımıza yüzde 7, 2021 yılında yüzde 14,7 şimdi de sayın Cumhurbaşkanımız ödeneğiyle ilgili artış talep etmedi. Milletvekilleri, eski başbakanlar, bunların emekli maaşı Sayın Cumhurbaşkanımıza endeksli. Emekli maaşlarında herhangi bir artışın olmamasına neden oluyordu.

Konu Cumhurbaşkanımızın ödeneğinin artırılması değil. Cumhurbaşkanımızın böyle bir talebi olmadı. Emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı, eski Cumhurbaşkanları, milletvekillerinin emekli maaşlarına yansıtılmak zorunda kalındı.

AKP'Lİ MAHİR ÜNAL'DAN MUHALEFETE ÇAĞRI

Kılıçdaroğlu açıklasın kendi maaşında ne kadar artış olmuş. Neden Cumhurbaşkanımız kendisini düşünüyor gibi bir algı oluşturuyorlar. Art niyetli ve çirkin bir açıklama. Bunu kendileri de biliyor. İYİ Partili, CHP'liler ile bu konu konuşuldu.

Emekli olmuş, eski milletvekilleri, buraya geldiler ve bu konuda ortaya çıkacak mağduriyetten dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler. Emekli maaşlarını Cumhurbaşkanımızın bütçesine endeksli olmaktan çıkaralım. Buyursunlar, buradan çağrı yapıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir talebi olmadığı halde 3 bin milletvekili ve ailelerinde ortaya çıkacak mağduriyet nedeniyle artışa onay verdi.

Milletvekili emekli maaşlarını, Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan bunu çıkaralım demiştik. Buyursunlar, bunu Cumhurbaşkanı'nın ödeneğine endeksli olmaktan çıkaralım.

Etiketler
Mahir Ünal Emekli Milletvekili