Vefa Salman'ın da yargılandığı davada tahliye kararı

Yalova Belediyesinde "zimmete para geçirilmesi" iddiasıyla açılan ve görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da yargılandığı davada, Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan Reşat E. tahliye edildi.

Vefa Salman'ın da yargılandığı davada tahliye kararı

Yalova Belediyesinde "zimmete para geçirilmesi" iddiasıyla açılan ve görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da tutuksuz sanıklar arasında yer aldığı 34 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu tek sanık Reşat E, aralarında görevden uzaklaştırılan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in de olduğu bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. Salman ise celseye katılmadı.

Zimmet suçuna yardım ettiği öne sürülen tutuksuz Ö.A. savunmasında, hakkındaki suçlamayı reddetti. Tutuksuz yargılanan müteahhit Bekir B'nin yanında muhasebe işlerine yardım ettiğini belirten Ö.A, kendi adına hazırlanan evrakla 38 bin lirayı bankadan çekerek ona teslim ettiğini söyledi.

ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ

O dönem Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan Reşat E. ise sadece verilen talimatları yerine getirdiğini ifade etti, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Reşat E'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmederek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve bilirkişi raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

(AA)

Etiketler
Yalova Para Tahliye Vefa Salman