'Burası terörist yetiştiren bir kurumdur' demişti: SADAT'tan Kılıçdaroğlu'na dava

SADAT, avukatları aracılığıyla CHP lideri Kemal Kılıdaroğlu’na 1 milyon TL’lik manevi tazminat açtı.

'Burası terörist yetiştiren bir kurumdur' demişti: SADAT'tan Kılıçdaroğlu'na dava

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paramiliter bir kuruluş olduğunu söylediği ve ‘terörist yetiştirmekle’ suçladığı Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT), Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası açtığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen haftalarda İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan önünde eylem yapmıştı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, "Önünde bulunduğumuz SADAT paramiliter bir kuruluştur... Burası terörist yetiştiren bir kurumdur” demişti.

1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

SADAT ise bugün yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık tazminat davası açtıklarını duyurdu.

SADAT’ın dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yer verilerek "Çok ağır ithamlarda bulunmak suretiyle müvekkil şirketin kişilik hakkına saldırı gerçekleştirilmiştir” denildi.

MELİH TANRIVERDİ AÇIKLAMA YAPTI

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13.05.2022 tarihinde beraberinde 70’e yakın milletvekili ve toplamda 150’ye yakın partilisiyle birlikte şirket merkezimize gelerek şirketimizin kapılarını zorlamıştır. Sözde görüşme isteğinin karşılık bulmaması sonucunda şirketimizin saygınlığını ve itibarını hedef alan haksız ithamlarda bulunmuş, bu saldırısı tüm basın-yayın organlarında yayınlanarak kamuoyunda şirketimiz hakkında olumsuz algının oluşmasına sebep olmuştur.

Kemal Kılıçdaroğlu, şirketimize yönelik haksız ithamlarına, saldırılarına yaptığı her basın açıklamasında, grup toplantılarında, mitinglerde dozajını artırarak devam etmiştir. Daha önce de belirttiğimiz üzere SADAT, savunma danışmanlığı alanında çalışmalarını sürdüren bir sermaye şirketi olup Türk siyasetinin bir aktörü değildir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun amacı şirketimizi politik emellerine alet etmek, şirketimiz üzerinden siyasi kazanım elde etmektir. Şirketimiz hiçbir zaman siyasetçilerin politik emellerine alet edilemeyecektir. Gelinen noktada, Kemal Kılıçdaroğlu; bir aya yakın bir süredir şirketimize yönelik gerçekleştirdiği hukuka aykırı saldırılarıyla şirketimizin itibarını zedelemekle kalmayıp şirketimizin yöneticilerini, hissedarlarını ve çalışanlarını da seçmeni ve kamuoyu nezdinde hedef göstererek şirketimize karşı adeta topyekün savaş açmıştır.

Kılıçdaroğlu hiçbir delile dayanmaksızın salt duyumlarla hareket etmekte, bunu gazetecilere verdiği röportajlarda da itiraf etmektedir. Kılıçdaroğlu’nun şirketimize yönelik saldırıları, şirketimiz üzerinden seçmen kitlesini konsolide etmeye çalışmaktan öte anlam ifade etmemektedir.

Hukukumuza göre tüzel kişilerin de korunmaya değer manevi hakları bulunmaktadır. Şirketler için bu değerlerin başında ticari itibar gelir. Şirketimizin itibarına karşı gerçeğe aykırı, düşmanca ve provokatif dille yapılan tüm açıklamalar neticesinde Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı 1.000.000,00-TL değerinde manevi tazminat davası açmış bulunmaktayız. Talep edilen manevi tazminat miktarı, şirketimiz nezdinde meydana gelen manevi yıkımı karşılayabilecek bir miktar olmasa da, şirketimizin itibar kaybını bir nebze olsun hafifletebilecektir. Şirketimize yönelik yapılan haksız saldırılara karşı başlatılan hukuki mücadelemizde adaletin tecelli edeceğinden şüphemiz bulunmamaktadır.”

Etiketler
SADAT