Perinçek, Bahçeli'ye 'yoldaş' diye seslendi: 'SADAT abartılıyor'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son dönemde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepki gösterdiği ve tartışma konusu olan SADAT ile ilgili "çok abartılıyor" açıklamasında bulundu.

Perinçek, Bahçeli'ye 'yoldaş' diye seslendi: 'SADAT abartılıyor'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçeli, eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bir dönem partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından önünde eylem yapılan Uluslarası Savunma Danışmanlık (SADAT) A.Ş ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son dönemde Cumhur İttifakı’na yakınlığıyla bilinen Doğu Perinçek, Devlet Bahçeli için “Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin Türkçesi ile söylersem yoldaş” ifadelerini kullandı.

"SADAT ABARTILIYOR"

Ege’de Son Söz’e konuşan Perinçek, tartışma konusu olan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde eylem de yaptığı SADAT ile ilgili “Bunlar çok abartı. Burada Tayyip Erdoğan’ı devirmek için gerektiğinde silah kullanma gibi ABD projeleri de var” dedi.

Perinçek ile yapılan röportaj şöyle:

-100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nde en uzun süre görev yapmış CHP hükümeti var. Bir de mevcut AK Parti hükümeti var. O kadar uzun sürelerde sizin ışık saçan görüşünüz neden hayata geçmemiş?

1980’e kadar Türkiye ekonomi programı Atatürk’ün çizgisinde gitti. 24 Ocak kararlarına kadar. Türkiye 1945’ten sonra Atlantik sistemine bağlandı ama hala gümrükler vardı. Hala ithal ikamesi politikaları uygulanıyordu. Demirel kamu iktisadi teşebbüsleri açıyordu. İplik, şeker fabrikası açıyordu. Demirel de AP de kamucuydu. Yaptıklarına bakılırsa durum böyle…

- 3600 Ek Gösterge’nin hazırlıkları başladı. EYT’liler ile ilgili açıklamalar geliyor. Seçim normal sürede 2023 Haziranı’nda olacak. Erken seçim tartışmaları da var. Kasım 2022 deniliyor. Sizin öngörünüz nedir?

Erken seçim olacağını tahmin etmiyorum. Onlar açısından erken seçim akıl karı değil. Erken seçimle iktidarı vermek ve Millet İttifakı’nın ülkeyi kaosa sürüklemesinin yerine Haziran 2023’e kadar bir şeyler yapması gerekiyor.

- Ne yapabilirler mesela?

Kendi aralarında morallerini yükseltmek için çalışmalar yapıyorlar. Para bolluğu olacak, piyasalara para sürülecek, Katar’dan para gelecek falan. Bunları hayali görüyorum. Belki ufak tefek bir şeyler olabilir ama bunların ümit ettiği gibi mevcut durumu kurtaracak bir şey beklemiyorum.

- Suriyelilerin, Afganların gelmesi yanı sıra Millet İttifakı’nın paramiliter gruplar iddiası, SADAT ile ilgili aldıkları tavırlar var. Bunu nasıl görüyorsunuz?

Bunlar çok abartı. Burada Tayyip Erdoğan’ı devirmek için gerektiğinde silah kullanma gibi ABD projeleri de var. Bunu sahnelerken karşı tarafın da silahsız olması öngörülüyor. Karşı taraf ‘bunlar silahlanıyor’ diye görüyor. AK Parti kendi gençlerini silahlandırıyor gibi söylemler var. Bunlar gerçekçi değil. Türkiye’de öyle bir kuvvetli ordu geleneği var ki polis orduyu görünce silah kullanmaz. Türkiye’nin imparatorluklardan ve Atatürk Devrimi’nden beri gelen çok önemli kurumlaşmış bir geleneği. Devletin silahlı gücü vardır ve onun karşısına kimse çıkamaz. Çıkarsa eşkıya olur, devlette onu tepeler. Bu ancak büyük bunalım dönemlerinde örneğin 1. Dünya Savaşı sonunda yenilirsin. Atatürk, Ankara’ya gelir ve direniş örgütler. Padişah ona karşı bir şeyler örgütlemeye çalışıyor. İngilizlerle iç kargaşa tezgahlanır ve Türk ordusu onları ezer.

- SADAT konusunu abartılı mı buluyorsunuz yani?

Çok abartılı… Ama şu abartı değil. ABD, Türkiye’yi zayıf görürse Ege’de ve Akdeniz’den Yunanistan ile İsrail’i kullanarak kendi 6. Filosunu da devreye sokarak bir silahlı güç kullanma ihtimali abartı değil gerçek. Adamlar silahları yığıyorlar. Erdoğan son olarak restleri çekti. Bunu görmemiz lazım. Bu silahları, tankları, topları, uçakları süs olsun diye koymuyorlar. İranlılara, Çinlilere, Ruslara söylüyoruz. Şimdi İranlılar da anladı. İran gemisini tutukladı Yunanlılar, İran da Yunan gemisini tutukladı. Yani Doğu Akdeniz’de ABD, İsrail’i ve Yunanistan’ı kendi 6. Filosu’nu da dahil ederek kullanıyor.

- Son günlerde bir NATO tartışması yaşanıyor. İç siyasette özellikle MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “gerekirse NATO’dan çıkarız” demesi en çok dikkat çekendi. MHP’nin kuruluş temeli anti-komünizmdi ve ABD ile bir “çizgi birliği” vardı. Siz ’68 hareketinin önemli isimlerinden birisisiniz. Ve siz de MHP’nin karşı kutbundaydınız. 50 yıl sonra MHP ile çizgi birlikteliği oluşturduğunuzu düşünüyor musunuz?

MHP ile dış ve güvenlik politikalarında neredeyse yüzde yüze yakın düşünüyoruz. Çok doğru ve cesurca bunu yapıyorlar. AK Parti’den daha tutarlı ve kararlı yanları var. Biz bundan çok büyük bir sevinç duyuyoruz. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu. Türkiye 15 Temmuz gecesi NATO’dan çıktı. NATO’nun gladyosunu Türkiye silahla ezdi, öldürdü. Öldürdüklerinin arasında generaller bile var. 24 bin subay ordudan atıldı. Bu NATO’dan çıkış demek. Bu 24 bin subay Türk ordusu içindeki NATO cihazıydı. Hiçbir devlet bunu beceremedi. Ne Almanya ne İngiltere ne Fransa yapabildi. Türkiye, NATO’dan çıktı ve NATO’nun düşmanı oldu.

- Peki Bahçeli artık yoldaşınız mı?

Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin Türkçesi ile söylersem yoldaş. Stalin’in, Lenin’in tabiri ile söylerseniz yoldaş değil (gülüşmeler) Yoldaş kavramını çok severim, çok güzel bir kavram. Ama o bizim sosyalizm çıkmadan en eski dilimizde var. Divan-ı Lügat-ı Türk’te de var yani…

Etiketler
Vatan Partisi Doğu Perinçek SADAT Kemal Kılıçdaroğlu